ABD’NİN VİZE HAMLESİNE RUSYA’DAN YANIT!

ABD'NİN VİZE HAMLESİNE RUSYA'DAN YANIT!

ABD'NİN VİZE HAMLESİNE RUSYA'DAN YANIT!

21 Ağustos 2017 - 15:04


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin vize hamlesine, Amerikan halkı üzerinden karşılık vermeyeceklerini söyledi ve "Eğer birileri kötü bir örneğin bulaşıcı olduğunu düşünüyorsa yanılıyorlar demektir" dedi.
Rusya Dışişleri  Bakanı Lavrov resmi ziyaret için Moskova'da bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda  bulundu.

ABD'nin Rusya'dan yapılan göçmen harici vize türlerine yönelik  operasyonlarını dondurma kararını değerlendiren Lavrov, “Bu karar, Rusların  devletine yönelik bakış açılarını kötüleştirmeye yöneliktir.” ifadelerini  kullandı.

Kararın çok yeni olduğunu, süreci dikkatle inceleyeceklerini anlatan  Lavrov, “Ancak biz bu karara Amerikan halkı üzerinden karşılık vermeyeceğiz. Eğer  birileri kötü örneğin bulaşıcı olduğunu düşünüyorsa yanılıyorlar demektir.” diye  konuştu.

Suriye krizi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Lavrov, “Astana  sürecinin garantörleri olan Rusya, İran ve Türkiye’den uzmanlar, ağustos sonu  veya eylül başında İdlib’de gerilimi düşürme bölgesinin kurulmasını ele  alacaklar.” dedi.

Şükri ile Suriye krizinin çözümü konusunda da görüş alışverişinde  bulunduklarına işaret eden Lavrov, “Rusya ve Mısır olarak Suriye’de muhalefetin  ortak bir heyet aracılığıyla Suriye hükümetiyle görüşmeler yapması için  çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Lavrov, ortak bir muhalefet platformu oluşturulabilmesi için Suudi  Arabistan’la da görüştüklerini sözlerine ekledi.

  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x