Müebbetle Açılan Cinayet Davasında, 7 Yıl 6 Ay Hapis Çıktı

Müebbetle Açılan Cinayet Davasında, 7 Yıl 6 Ay Hapis Çıktı

Müebbetle Açılan Cinayet Davasında, 7 Yıl 6 Ay Hapis Çıktı

16 Kasım 2017 - 17:27

İzmir in Karabağlar ilçesinde, iddiaya göre arkadaşını para meselesi yüzünden çıkan tartışmada döverek öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanan sanık Uğur Y.A., ’Kasten ağır yaralama’ sucudan indirimli 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
İzmir in Karabağlar ilçesinde, iddiaya göre arkadaşını para meselesi yüzünden çıkan tartışmada döverek öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanan sanık Uğur Y.A., 'Kasten ağır yaralama' sucudan indirimli 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Davaya konu olan olay, geçtiğimiz 25 Şubat Cumartesi akşam saatlerinde Karabağlar ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, reklamcı Uğur Y.A. yakın arkadaşı olan ve birlikte iş yaptığı Barış Haydar Akgün le alacak verecek meselesi yüzünden tartışmaya başladı. İki arkadaş arasında yaşanan tartışma büyüdü ve kavgaya dönüştü. Kavgada Uğur Y.A., Akgün ü yumruk darbeleriyle ve kafasını kamyonete vurarak dövdü. Kavgadan sonra kanlar içerisinde aracı ile Menderes teki evine giden Barış Haydar Akgün, ailesi tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan Uğur Y.A., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından Menderes te yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Bozyaka Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen zanlı ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, sanık Uğur Y.A. hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Mahkeme heyeti 'Kasten ağır yaralama' suçundan indirimli ceza verdi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasına tutuklu yargılanan sanık Uğur Y.A., sanık avukatı Hüseyin Karaboğa, öldürülen Barış Haydar Akgün'ün eşi Aslıhan Akgün ve Akgün ailesinin avukatı Esra Çifci katıldı. Savcı geçen celse verdiği mütalaasında, sanığın maktulü yaklaşık 5 dakika boyunca darp etmesi, kafasını açık kasa kamyonun demir olan kasa kısmına vurması nedeniyle kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep etmişti. Mahkeme heyeti sanığa son sözünü sordu. Sanık Uğur Y.A., olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyledi. Kısa bir aradan sonra mahkeme heyeti, olayın kasten adam öldürme suçu olmadığını, ölen Barış Haydar Akgün'ün kavgadan sonra aracı ile evine gittiği, oradan ambulans ile hastaneye gittiği ve orada hayatını kaybettiğini, sanığın 'Kasten ağır yaralama' suçundan 12 yıl hapis cezası verildiğini, sanığın iyi hali, pişmanlık göstermesi nedeniyle cezanın 7 yıl 6 aya düşürüldüğünü açıklayıp davayı bitirdi. Sanığın müebbetle yargılanırken 7 yıl 6 ay ceza alması üzerine ölen Barış Haydar Akgün'ün eşi Aslıhan Akgün mahkeme salonunda göz yaşlarında boğuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x