FLAŞ... BAKANLIKTAN SIKI TAKİP...!

FLAŞ... BAKANLIKTAN SIKI TAKİP...!

FLAŞ... BAKANLIKTAN SIKI TAKİP...!

19 Mart 2017 - 08:41

Tekrardan hortladı! Harekete geçildi artık...
Türkiye’de 10 numara yağ piyasası 400 bin ton düzeyinde. Atık yağlar kayıtdışı olarak tonu 2 bin TL’ye satılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir otomasyon sistemi ile atık ve kaçak yağı takibe almaya hazırlanıyor

Türkiye’de atık yağları toplamada tek yetkili olan Petrol Sanayicileri Derneği’ne (PETDER) sadece 20 bin tonluk atık yağ ulaşıyor. Türkiye’de atık yağlar; otomotiv servislerinde, kamu kurumlarında, askeri tesislerde, belediyelerde ve sanayide oluşuyor. Atık yağlar, kayıtdışı olarak tonu 2 bin liraya satılıyor. Bu yağ, basit bazı yöntemlerle dönüştürülerek, akaryakıt olarak satılıyor. “10 numara yağ” bazı otobüsler ve kamyonlar tarafından tercih ediliyor. Akaryakıt sektörü, 10 numara yağla mücadelenin ve denetimlerin artırılmasını istiyor.


ATIK YAĞ DÖNÜŞÜMÜNE KRİTER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da atık yağ piyasasının takibi ve Kaçakçılığı önlemek için yeni bir otomasyon sistemi kurmaya hazırlanıyor. Bu yağların işlenerek geri kazanılmasını hedefleyen bakanlık, atık yağları çıkış noktasından, rafineriye kadar takip edecek. Atık yağlar, yol güzergâhı boyunca da coğrafi bilgi sistemleri ile izlenecek. Bakanlık, atık yağın dönüşümünü sağlayan tesisler için de çeşitli kriterler getirecek. Böylece, bu yağların dönüşümü önlenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x