E-TİCARET ARTIK TERCİH DEĞİL, İHTİYAÇTIR!

E-TİCARET ARTIK TERCİH DEĞİL, İHTİYAÇTIR!

E-TİCARET ARTIK TERCİH DEĞİL, İHTİYAÇTIR!

29 Ekim 2017 - 15:31

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Ekonomi Bakanlığının desteklediği projelerden "E-ticaret sitelerine" toplu üyelik işlemlerine başladıklarını belirterek, "E-ticaret ile dünyanın her yerine satış yapmak mümkün. E-ticaretle ihracat artacak. İhracatçıların e-ticaret platformlarında daha etkili olabilmelerini sağlamak amacıyla bu sitelere toplu üyeliklerin destekleneceği yeni bir mekanizma oluşturuldu." dedi.
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği  (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, E-ticaret sitelerine  üyelikle uluslararası piyasalarda Türk ihraç ürünlerinin bilinirliğinin  artırılması ve ihracatçılarının yeni pazarlara açılması hedeflendiğini söyledi.

Daha fazla firmayı ihracatçı yapmak ve mevcut ihracatçıların rekabet  güçlerini artırmak için yoğun çaba sarfettiklerini anlatan Şengel, "Birliğin  mevcut pazarlardaki ihracatlarını artırmaları, e-ticareti etkin ve verimli  şekilde kullanmaları, ürünlerini çok düşük bir maliyetle uluslararası piyasalarda  ve sektörün önde gelen e-ticaret sitelerinde tanıtma imkanı bularak, e-ticaretten  de pay almalarına katkı sağlaması için firmalarımızın uluslararası piyasalara  yönelik faaliyet gösteren e-ticaret sitelerine yapacakları üyelik giderlerinin  yüzde 80'i Ekonomi Bakanlığınca, en fazla 3 yıl boyunca desteklenecek." diye  konuştu.

Şengel, e-ticaretin ekonomik anlamda ülkelerin dış ticaretine büyük  katkılar sağladığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Firmalarımızın küresel pazarlarda söz sahibi olmaları için e-ticareti  önemli bir araç olarak görmekteyiz. Dünyanın hızla yol aldığı e-ticaret yarışında  Türkiye olarak geride kalmamamız gerekir. bugün pek çok ülke teknolojiyi  kullanarak ülkelerinde üretilen ürünlerin uluslararası piyasalarda tanıtımını  yapmakta ve bu sayede ihracatını artırarak elektronik ticaretten önemli pay  almaktadır."

"E-TİCARET İLE DÜNYANIN HER YERİNE SATIŞ YAPMAK MÜMKÜN"

E-ticaretin önemine işaret eden Şengel, "E-ticaret ile Türkiye'nin  herhangi bir yerinde kurulan küçük bir firma, çok unsurlu bir şirket olabilir.  Yani e-ticaret artık tercih değil, bir ihtiyaçtır. E-ticaret ile dünyanın her  yerine satış yapmak mümkün. E-ticaretle ihracat artacak. İhracatçıların e-ticaret  platformlarında daha etkili olabilmelerini sağlamak amacıyla bu sitelere toplu  üyeliklerin destekleneceği yeni bir mekanizma oluşturuldu." dedi.

Şengel, ihracatçıların, e-ticaret platformlarında daha etkili  olabilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM), Ekonomi  Bakanlığının iş birliği kuruluşları aracılığıyla uluslararası arenada kabul  görmüş "Alibaba.com", "Kompass.com", "Turkishexporter.net" gibi e-ticaret  siteleriyle anlaşma yaptığını kaydetti.

Söz konusu sitelere ihracatçıların yapacağı toplu üyeliklerin  destekleneceği yeni bir mekanizma oluşturulduğunu ifade eden Şengel, "DAİB olarak  firmalarımızın bu desteği kullanabilmesi için en az 250 firmanın Ekonomi  Bakanlığımızın belirlediği e-ticaret platformuna üye olması gerekiyor." ifadesini  kullandı.

Şengel, teknolojik gelişmeler ve internet kullanımının  yaygınlaşmasının küresel ticarete büyük bir ivme kazandırdığına dikkati çekerek,  2016 yılında online alışveriş oranının en çok arttığı iki ülkenin Hindistan ile  Türkiye olduğunu belirtti.

DÜŞÜK BÜTÇEYLE YÜKSEK KAZANÇ İMKANI

E-ticaret sayesinde düşük bütçeyle yüksek kazancın sağlanacağını  vurgulayan Şengel, şöyle devam etti: "Çağın gereksinimlerini yakalayabilmek adına firmalarımızın e-ticaret  portallarında daha fazla yer almaları gerekmektedir. 7/24 satış imkanının  bulunduğu, düşük bütçe yüksek kazancın ve daha büyük kitlelere erişimin  sağlandığı, geniş ürün yelpazesinin bulunduğu, kolay gezinme imkanı sağlayan ve  alışverişin müşterinin ayağına geldiği e-ticaret, hem ihracatçılarımıza yeni  pazarlara ulaşmasını sağlamakta hem de mevcut ihracatçılarımızın ihracatında  sıçrama yapmaktadır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x