YENİ PASAPORTLARDA FLAŞ GELİŞME !

YENİ PASAPORTLARDA FLAŞ GELİŞME !

10 Kasım 2016 - 21:50

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri sorusu üzerine, yeni pasaportların teknik özellikleri ve yurt dışında oturanlar için müracaat şartları hakkında bilgi verdi.

Yurtdışı temsilciliklerinde 1 Kasım'dan itibaren müracaatlarda parmak izi alınmaya başladığını belirten yetkililer, "2010 yılından itibaren verilmekte olan e-pasaportlarda yonga içerisine halihazırda yazılmakta olan fotoğraf, imza, adres benzeri bilgilerin yanı sıra yonga içinde parmak izi verisi de yazılmaya başlanmıştır. Söz konusu yonga arka kapak içerisinde bulunmakta ve göz ile görülememektedir. Yongaya eklenen parmak izi verisi yabancı sınır kapıları tarafından sadece ikili anlaşmalar çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti izin verdiği durumda görülebilecektir. Bunun haricinde yongalarda kriptolu olarak bulunan parmak izleri yabancı sınır kapıları tarafından izinsiz alınamamaktadır." dedi.

"PARMAK İZİ ALINMADAN DÜZENLENMİŞ OLAN PASAPORTLAR GEÇERLİLİK SÜRESİ BOYUNCA KULLANILABİLİR"
Vatandaşların mevcut pasaportlarını son kullanma tarihi dolana kadar kullanabileceğini ifade eden yetkililer, ancak değiştirmek isteyenler için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

"Daha önceden parmak izi alınmadan düzenlenmiş olan pasaportlar geçerlilik süresi boyunca kullanılabilir. Ancak vatandaşlarımız eğer pasaportlarını değiştirmek istiyorlarsa ve parmak izi kaydı olan pasaportları almak istiyorlarsa mevcut sürelerini yeni pasaporta aktarmak koşuluyla sadece pasaport cüzdan bedeli olan 31 avro 50 cent ödemek koşuluyla değiştirebilirler."

PASAPORTLAR 10 YIL GEÇERLİ OLACAK
Yeni pasaportların maksimum kullanma süresinin 10 yıl olduğunu hatırlatan yetkililer, "Pasaport süresi şahsın pasaport başvurusunu yaptığı günden itibaren ileriye dönük olarak maksimum 10 yıl geçerli olacak şekilde düzenlenir." bilgisini verdi.

Bakanlık yetkilileri, yeni pasaportların en fazla iki hafta içinde Türkiye'den gönderildiğini, ancak vatandaşların pasaport sürelerinin dolmasına en az iki ay kala "www.konsolosluk.gov.tr" internet adresinden randevu almak suretiyle yeni pasaport müracaatı yapmalarının faydalı olacağını sözlerine ekled

.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x