MHP’Lİ BAŞKANA BİR ŞOK DAHA !

MHP'Lİ BAŞKANA BİR ŞOK DAHA !

MHP'Lİ BAŞKANA BİR ŞOK DAHA !

22 Şubat 2017 - 16:58

Ceyhan Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu dönemle  ilgili yürütülen soruşturma kapsamında "edimin ifasına fesat karıştırma" suçundan  5 yıl hapisle cezalandırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü  hakkında, adliye çıkışı yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatıldığı  bildirildi. 

Hüseyin Sözlü, “Mahkemenin başkanı Eray Doğan, 2010 referandumundan sonra FETÖ’cüler tarafından kurulan özel mahkemelerin başkanlarından kalanlardan bir tanesidir ve kendi meslektaşları bilir ki çocuklarını orada okuttuğu için korkan, aciz bir adamdır” ifadesini kullanmıştı...
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, Adana 6. Ağır  Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmada Sözlü ve diğer bazı sanıkların mahkemece  cezalandırılmalarına karar verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, duruşma çıkışında sanık Hüseyin Sözlü'nün, Adana  Cumhuriyet Başsavcısı ve Mahkeme Başkanını hedef alan açıklamalar yaptığı,  mahkemenin gerekçeli kararı henüz açıklanmamasına rağmen Başsavcı ve Mahkeme  Başkanının kişilik haklarına, onur ve saygınlıklarına açıkça saldırıda bulunduğu  aktarıldı.

İleri sürülen iddiaların tamamen asılsız, hayal ürünü ve kurgudan  ibaret olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yargı organlarının güvenilirliğini zedelemeye, gerçekleri  polemiklerle kapatmaya, yargı makamlarını siyasi tartışmaların tarafı haline  getirmeye yönelik maksatlı açıklamalardır. Bilindiği üzere yargılama iddia konusu  olay, deliller ve savunma üzerinden Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre yürütülen bir  faaliyettir. Yargılama sonucu verilen kararlara karşı itiraz, istinaf ve temyiz  kanun yolları da açıktır. Yargı görevlileri, yargılama konusu olaylarda  delillere, kanun ve vicdani kanaatlerine göre karar verir. Yargılanan kişinin  kimliği ve sıfatı değil, eylemleri yargılama konusudur. Adana Cumhuriyet  Başsavcısı ve Mahkeme Başkanına karşı yapılan asılsız isnatlara karşı soruşturma  başlatılmıştır."

NE DEMİŞTİ?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kendisine 5 yıl hapis cezası veren mahkeme heyetinin başkanını Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı olmakla suçlamıştı. 
Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kararın açıklanmasından sonra mahkeme çıkışında Sözlü şu açıklamayı yapmıştı,’’Mahkemenin başkanı Eray Doğan, 2010 referandumundan sonra FETÖ’cüler tarafından kurulan özel mahkemelerin başkanlarından kalanlardan bir tanesidir ve kendi meslektaşları bilir ki çocuklarını orada okuttuğu için korkan, aciz bir adamdır. Ya talimatlarla bunu yaptı ya da bağlılığı devam ediyor’’

DAVA

Adana Emniyet Müdürlüğüne 24 Kasım 2014'te postayla gönderilen ihbar  mektubu üzerine başlatılan soruşturmanın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı  Terör-Teknik ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve Adana 6. Ağır  Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi  Pekar ile Ertuğrul Kütük, Ragip Bekaroğlu, Burak İnceoğlu, Mehmet Boran, Haluk  Boran, Mehmet Şahin, Hüseyin Güçüm, Ahmet Sevimli, Şaban Acar, Mustafa Kaan  Aslan, Kutfedi Kılınç, Hikmet Erol Akça ve Ömer Aydın'ın 7 yıldan 19 yıla kadar  hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün Ceyhan Belediye Başkanlığı  döneminde 6 milyon liralık parke döşeme işlemi için müteahhite işi bitirmeden hak  edişin tamamının ödemesini yaptırarak kamu kurumunu 2 milyon 922 bin lira zarara  uğrattığını, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra da eksik kalan işleri  ASKİ'ye yaptırdığı iddia edilmişti.

Dün yapılan karar duruşmasında Belediye Başkanı Sözlü ile sanıklardan  Ertuğrul Kütük, Mehmet Boran, Hüseyin Güçüm ve Ömer Aydın'a "edimin ifasına fesat  karıştırma" suçundan beşer yıl hapis cezası verilmiş, diğer sanıklar beraat  etmişti.

Adliye çıkışında kendisini bekleyen kalabalıkla yürüyerek belediye  binası önüne giden Sözlü, verilen karara tepki göstermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x