HAMSİNİN KİLOSU 1.5 LİRAYA DÜŞTÜ!

HAMSİNİN KİLOSU 1.5 LİRAYA DÜŞTÜ!

HAMSİNİN KİLOSU 1.5 LİRAYA DÜŞTÜ!

08 Kasım 2017 - 19:30


Birkaç gün öncesine kadar kilosu 10 liradan satılan hamsi, 1.5 liraya kadar düştü.
Karadeniz'e açılan balıkçılar, son dönemde bol hamsi ile döndü. Hamsinin tezgahlarda bollaşmasıyla birlikte fiyatı da düştü. Birkaç gün öncesine kadar 10 liraya satılan hamsinin kilosu, Liman Caddesi'nde balık satan Ertürk Karamahmut'un tezgahında 1.5 liraya kadar düştü.
5 KİLOLUK TORBA 5 LİRA

Karamahmut, hamsinin 5 kiloluk torbasını 5 liradan sattıklarını söyleyerek, "Bu yıl hamsi bol olacak. Balıkhanede kilosu 10 lira hamsi. Biz vatandaş yesin diye torbasını 5 liraya düşürdük. Taze Karadeniz yerli hamsisi bu" dedi.
RİZE'DE HAMSİ BEREKETİ

1 Eylül'de av yasağının sona ermesinin ardından palamut avından istediğini bulamayan Rizeli balıkçıların yüzünü hamsi avı güldürdü. Dün gece gırgır tekneleriyle denize açılan balıkçılar Rize Limanı'na bol miktarda hamsi ile döndü. Mevsim Balıkçılık işletmesinin sahibi Kenan Yavuz, son günlerde Rize kıyılarına hamsi akını olduğunu belirterek "Bu sezon palamut avı az olduğundan dolayı hamsi bereketli. Şuanda Samsun'dan Hopa'ya kadar her tarafta hamsi avı var. Avlanan hamsilerin belirli miktarı iç piyasaya, aşırı olduğu zaman büyük şehirlere gönderiyoruz. Bu hamsinin devamı da gelecek, halkımız bol miktarda hamsi yemeye devam edecek. bugün fiyatı 3 lira ile 5 lira arasında değişiyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x