İZMİR’DEN YERLİ OTOMOBİL ATAĞI

İZMİR'DEN YERLİ OTOMOBİL ATAĞI

İzmir, yerli otomobil için el ele verdi!

15 Kasım 2017 - 14:52

Türkiye’nin yerli otomobil üretimi için harekete geçtiği bu günlerde, İzmir de otomotiv fabrikasının kurulacağı kent olma yolunda atakta. Başkan Kocaoğlu öncülüğünde toplanan iş dünyası, ‘Biz Hazırız’ sloganıyla yola çıktı.

Türkiye’nin yerli Otomobilini üretecekleri açıklanan BMC, Kıraça Holding, Anadolu Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in ön çalışmalara başladığı bu günlerde, İzmir de otomotiv fabrikasının kurulucağı kent olmak için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun öncülüğünde bir araya gelen İzmir iş dünyası, otomobil fabrikasının kente yapılması için ‘Biz Hazırız’ sloganıyla lobi faaliyetlerine başladı. Yer seçiminde Aliağa, Bergama ve Kınık öne çıktı.

Yerli otomobil fabrikasının İzmir’e kurulması amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil üretim hamlesi ve beş girişimicinin katılımıyla kurulacak olan otomobil fabrikasının İzmir’e getirilmesi için yol haritası çalışması yaptıklarını açıkladı. 

Milletvekilleri davet edildi

İzmir’in avantaj ve dezavantajları, uygun olan yerler konusunda fikir alışverişi yaptıklarını belirten Kocaoğlu, şunları söyledi: “Çalışmaların takibi için bir komite kurduk. Bu komite, lobi çalışması da yapacak. Hafta sonu tüm partilerin İzmir milletvekillerini davet edeceğiz. Bu girişim için Ankara’da lobi yapmaları için isteklerimizi ileteceğiz. Büyükşehir’in altyapıda, yasal çerçevede vereceği destekleri de değerlendirip yerli otomobil fabrikasının İzmir’e kurulması için çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

‘Kentin avantajı çok’

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, fabrikanın kurulacağı kent için aday olduklarını ve İzmir’in önemli avantajları olduğunu belirtti. Yorgancılar, şöyle devam etti: “Biz arabanın ne özellikte olacağından ziyade İzmir’in avantajlarını öne çıkaran, liman, insan kaynakları, geçmişteki BMC ve Opel fabrikaları yatırımları, son dönemlerde otomobil yan sanayindeki başarılı çalışmaların sonucu en önemli merkezin İzmir olduğunda mutabık kaldık. Yer seçiminde Bergama, Aliağa, Kınık bölgesini öne çıkıyor ama daha detaylı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi planlar, arsa durumlarıyla ilgili alternatif yerler konusunda çalışmalar yapılacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x