TATİLDE KAHVALTINIZDA BU HATALARA DÜŞMEYİN!

TATİLDE KAHVALTINIZDA BU HATALARA DÜŞMEYİN!

TATİLDE KAHVALTINIZDA BU HATALARA DÜŞMEYİN!

28 Temmuz 2017 - 23:30

Bütün bir kış kilo vermek için spor salonlarında zaman harcadınız. Yaz tatilinde verdiğiniz kiloları geri almamak için günün en önemli öğünü kahvaltıda bu hataları yapmayın!

Sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı kahvaltı tatil döneminde ya ihmal ediliyor ya da bu öğünde gereğinden fazla yiyecek tüketiliyor. Tatil öncesi verdiğiniz kiloları geri almak istemiyorsanız günün en önemli öğünü olan kahvaltıda bu hatalara düşmeyin!

Kahvaltıyı Atlamak

Tatilde her zamankinden geç kalkabilirsiniz, ancak güne kahvaltı ile başlamayı ihmal etmeyin. Her öğünde yeterince besin almazsanız bir sonraki öğünde daha fazla yemek yeme ihtiyacı hissedeceğinizi unutmayın.

Açık Büfe Tuzağına Düşmek

Tatilinizi otelde geçiriyorsanız açık büfelerde sunulan sınırsız kahvaltı fikri ilk başta cazip gelebilir, ancak kilo almanın önünü açan bu beslenme tuzağına düşmemelisiniz. Peynir ve zeytin çeşitleri, domates, salatalık, biber, bol yeşilliğin yanında yumurta ve 1 dilim çavdar ekmeği ihtiyacınız olan bütün besinleri size sağlıyor. Daha fazlasının kilo olarak size geri döneceğini unutmayın.

Meyve Suyu İçmek

Meyve suları çok masum görünüyor değil mi? Sabahları kahvaltıya meyve suyu içerek başlamak sağlıklı bir davranış sanılsa da durum bildiğinizden daha farklı. Meyve suları yüksek oranda şeker içerdiği için kalori alımını da artırıyor. Uzmanlar sabah kahvaltısında meyve suları yerine şekersiz çay içilmesini öneriyor.

Tatlıya Yönelmek

Kahvaltıda reçel, bal, fıstık ezmesi gibi içerisinde şeker oranı yüksek gıdaları gereğinden fazla tüketirseniz istemeden de olsa vücudunuzdaki insülin seviyesini artırarak yağ yakımının engellenmesine neden olursunuz. Bunun yanı sıra kan şekerinizi ani yükseltip düşürdüğü için daha çabuk acıkırsınız.

Hamur İşi ile Karın Doyurmak

Birçoğumuz için tatil kahvaltılarının vazgeçilmezleri simit, börek, poğaça gibi unlu mamullerdir. Oysa bu tür besinler glisemik indeksi yüksek olduğu için hem kilo alımına yol açar hem de içerdiği trans yağlardan ötürü bağırsak ve mide problemlerini tetikleyebilir.

Protein ve Lif İçeren Besinlerden Uzak Durmak

Tatilde kahvaltı alışkanlıklarınız az da olsa değişebilir ancak protein ve lif içeren yumurta, peynir, tam tahıllı ekmek, şekersiz yulaf ezmesi gibi besinlerden uzak durursanız hem metabolizmanız yavaşlar hem de güç kaybedersiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x