KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

17 Kasım 2017 - 10:27

Üniversite öğrencilerinin bir süredir heyecanla beklediği KYK burs sonuçları açıklandı. Öğrencilerin KYK burs sonuçları sorgulama işlemi yapması için KYK'nın sonuç açıklama sayfasını ziyaret etmesi yeterli olacak. İşte KYK burs sonuçları ve detaylar.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK) 2017-2018 eğitim öğretim yılı burs ve kredi başvuru sonuçları duyuruldu. Öğrencilerin uzunca bir süredir beklediği KYK burs sonuçları ile birlikte öğrenciler burs/kredi kazanıp kazanmadıklarını görüntüleyebilecekler. İşte KYK burs sonuçları sorgulama ekranı ve detaylar.

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından her yıl hem yurt içinde hem de yurt dışında eğitim gören üniversite öğrencilerine verilen KYK bursu için başvurular geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı. Başvurusunu yapan öğrenciler, sonuçlar için bekleyişe geçmiş ve sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başlamıştı.

KYK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve kredi başvurularına ilişkin sonuçlar belli oldu. Burs-kredi sonuçlarına "https://sonuc.kyk.gov.tr/" adresinden ulaşabilecek.

KYK burs sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrencilerin KYK'nın sonuç açıklama ekranına girmesi ve ardından karşılarına çıkan sorgulama ekranında istenen T.C. Kimlik Numarası, Cilt No, Aile Sıra No ve Sıra No gibi bilgileri doğru girmesi yeterli oluyor.

Kurum, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere ekim ayı dahil olmak üzere ödeme yapacak.

KYK'nın ödeme yapabilmesi için burs ve kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım Salı saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor.

KYK burs sonuçlarının açıklanmasıyla burs/kredi kazanan öğrenciler, kazandıkları burs ve krediyi onaylamak için e-Devlet sistemi üzerinden taahhütname onayı vermesi gerekiyor. Burs ve kredi kazandığı halde e-Devlet sistemi üzerinden taahhütname onayı vermeyen öğrenciler burs ve kredi ödemesi alamayacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x