MHP’nin Meclis Başkanı Adayı Belli Oldu

MHP'nin Meclis Başkanı Adayı Belli Oldu

MHP'nin Meclis Başkanı adayı...

12 Kasım 2017 - 17:49

MHP Meclis Başkanlığı için İstanbul Milletvekili Celal Adan'ı aday gösterme kararı aldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 26. Yasama Dönemi'nde 22 Kasım 2015'te başlayan görev süresinin 22 Kasım 2017'de sona ermesi dolayısıyla Parlamentoda seçim gerçekleştirilecek.TBMM Başkanlığı seçimi için başvuruları bugün başladı. Adaylık başvuruları 16 Kasım Perşembe gece yarısı sona erecek.

GÖREV SÜRESİ DEĞİŞTİ

TBMM İçtüzüğüne göre, başkanlık için bir yasama döneminde 2 kez seçim yapılıyor. İlk seçilenin görev süresi 2 yıl, ikinci devre için seçilenin görev süresi ise 3 yıldı. Ancak anayasa değişikliği ile genel seçimlerin süresi 4 yıla indirildiğinden, ikinci dönem için seçilecek TBMM başkanının görev süresi 3 değil, 2 yıl olacak.

SEÇİM 20 KASIM'DA YAPILACAK

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanlığı seçiminin 20 Kasım Pazartesi yapılması bekleniyor. Başkanın ilk turda seçilememesi halinde, ikinci ve üçüncü turlar da aynı gün yapılacak.

CHP'NİN ADAYI ZEKERİYA TEMİZEL

Meclis Başkanlığı için adaylar da gündeme gelmeye başladı. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un, partilerinin İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel'in adaylığı için Başkanlık Divanına başvuracakları açıklandı.

HDP'den yapılan açıklamada da halen cezaevinde bulunan, partilerinin Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın Meclis Başkanlığı için aday gösterileceği duyurulmuştu.

MHP CELAL ADAN'I ADAY GÖSTERDİ

MHP de İstanbul Milletvekili Celal Adan'ı aday gösterme kararı aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x