BAŞBAKAN YILDIRIM: KOBİ’LERE YÜZDE 70’İ ÖDEMESİZ KREDİ...

BAŞBAKAN YILDIRIM: KOBİ'LERE YÜZDE 70'İ ÖDEMESİZ KREDİ SAĞLANACAK!

BAŞBAKAN YILDIRIM: KOBİ'LERE YÜZDE 70'İ ÖDEMESİZ KREDİ SAĞLANACAK!

31 Ekim 2017 - 12:16

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize Cumhuriyetimizin 100. yılına kararlı adımlarla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı demokrasi ve hukuk devletidir. Bir kez daha Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyorum. Cumhuriyetin 100. yılına sadece 6 yıl kaldı. Son yıllarda ülkemize demokrasimize millet iradesine yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. Tamamını püskürttük. İstikametimizi asla kaybetmedik hedeflerimizden hiç şaşmadık. 15 yıldır milletin desteği duasıyla dimdik ayaktayız. Milletin desteğini alanların sırtı yere gelmez. Diz çöktürmeye çalıştılar çökmedik dizginlemeye çalıştılar inadına şaha kalktık. Türkiye 15 Temmuz'a rağmen terörle yoğun mücadeleye rağmen bu senenin ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. Dünyadan bizden daha fazla büyüyen iki ülke var biri Çin biri Hindistan üçüncü Türkiye geliyor. Bu yıl sonu itibarıyla büyümemiz 6'nın üzerinde 7'ye yakın bir orana ulaşacak.

KOBİ'LERE TEKNOLOJİ YATIRIM DESTEK PROGRAMI

Son dönemde hayata geçirdiğimiz birçok düzenleme var. Bunları adeta anlatacak zaman bulamıyoruz. KOBİ'lere esnaf sanatkara geçen hafta 10 milyar liralık yeni kredi imkanından bahsetmiştim. Onun üzerine şimdi yeni bir şey KOBİ'lerimizde yeni kredi imkanı getiriyoruz. Bu kredi imkanına göre KOBİ'lerimiz eğer teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelirse yüzde 70'i ödemesiz yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlayacağız. Amaç Katma Değeri yüksek ürünleri KOBİ'lere yöneltmek. Toplam destek tutarı her bir KOBİ için 5 milyar özel ürün olursa bu 2 katına kadar çıkabilecek. Teknoloji yatırım destek programı diyoruz buna. Stratejik ürün desteği de planladık bundan yerli milli ürünler ayrıca desteklenecek.

GÜMRÜK KAPILARINDA OTOMATİK PLAKA OKUMA VE KAYDETME SİSTEMİ

Kara gümrük kapılarına gelen bütün araçlar artık otomatik plaka okuma ve kaydetme sistemiyle çalışacak. 17 sınır kapımızda kurulan bu sistem faaliyete geçecek.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x