OHAL KOMİSYONU GÖREVE BAŞLIYOR!

OHAL KOMİSYONU GÖREVE BAŞLIYOR!

OHAL KOMİSYONU GÖREVE BAŞLIYOR! Resmi Gazete'de Yayımlandı!

12 Temmuz 2017 - 13:45 - Güncelleme: 12 Temmuz 2017 - 13:52

OHAL Komisyonu Çalışma Esasları Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Komisyona doğrudan başvuru yapılamayacak. Başvuru valiliğe ya da son görev yapılan kuruma yapılacak.
FETÖ soruşturmaları kapsamında kamudan ihraç edilen 105 bini aşkın asker, polis ve memurun itirazları ile kapatılan 5 bin dolayındaki dernek, vakıf, şirket gibi tüzel kişilikler için yapılacak başvuruları değerlendirecek OHAL Komisyonu'nun Çalışma, Usul ve Esasları Resmi Gazete'nin mükerer sayısında yayımlandı.
DOĞRUDAN BAŞVURU YOK

OHAL Komisyonu göreve başlıyor. Komisyona doğrudan başvuru yapılamayacak. Başvuru valiliğe ya da son görev yapılan kuruma yapılacak. Valilik başvuran kişiye 15 gün süre verecek. Komisyonda karar almak için 4 oy yeterli olacak.
BAŞVURU FORMU ÖRNEĞİ DE YAYIMLANDI

Komisyona yapılacak başvurular sırasında kullanılacak başvuru formu da örneği de Resmi Gazete'de yayımlandı. OHAL İnceleme Komisyonu 17 Temmuz'dan itibaren başvuruları kabul etmeye başlayacak.
BAŞBAKAN YILDIRIM: 17 TEMMUZ'DA GÖREVE BAŞLAYACAK

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişininin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuştu. Yıldırım, OHAL İnceleme Komisyonu'nun 17 Temmuz'da göreve başlayacağını duyurdu. Başbakan "Türkiye bir hukuk devletidir. Bu yüzden başı boş hareket edemeyiz. Bunlar hukukun tüm açıklarını kullanıyorlar. Sabırsızlanmayın, OHAL İnceleme Komisyonu 17 Temmuz itibariyle çalışmaya başlayacak. Tüm dosyalar tek tek incelenecek." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x