TERMOMETRELER 49’U GÖSTERDİ!

TERMOMETRELER 49'U GÖSTERDİ!

TERMOMETRELER 49'U GÖSTERDİ!

08 Ağustos 2017 - 18:50

Yaz mevsiminin 4 ayı aşırı sıcak ve sürekli yüksek nemli geçen Adana'da bugün meteroloji kayıtları gölgede 41, yol termometreleri ise 49 dereceyi gösterdi.
İlgili kurumlar ve uzmanlar 'Sıcak çarpması' konusunda uyarılar yaparken, kentte başına devamlı su dökenler, parklarda ağaç gölgelerinde dinlenenler ve sulama kanallarına girenler dikkat çekti. Nemin gün içinde düşük olması hissedilen sıcaklığı fazla artırmadığı ancak, hafta sonuna kadar bölgede geceleri yine yüzde 80'in üzerinde nisbi nem oranı olacağı tahmini yapıldı.

UYARILAR

Uzmanlar, havadaki nisbi nemin terleme sırasında deri üzerinde buharlaşmayı geciktirdiğini, buharlaşmayı sağlayacak ısının vücuttan alındığını ve vücun böylece soğuyabildiğini, nemli ortamın bu nedenle farklı yaşlardaki insanlarda farklı riskler doğurduğuna dikkat çekiyor. 17 yaşındaki bir kimsede ısı krampı (kasılması) halinde görülen etki, 40 yaşındaki bir kimsede ısı yorgunluğu (bitkinliği), 60 yaşın üzerindeki bir kimsede ise ısı/güneş çarpması şeklinde etki yapabildiğne dikkat çekiliyor.


Bursa'da rahatsızlığı bulunanlar ve hamilelere sıcak izni

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x