İSTİFASI İSTENEN BAŞKANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

İSTİFASI İSTENEN BAŞKANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

İSTİFASI İSTENEN BAŞKANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

29 Ekim 2017 - 14:06 - Güncelleme: 29 Ekim 2017 - 16:26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bazı belediye başkanlarının istifa etmesine ilişkin, "Demokratik meşruiyet zemininde, genel başkan istifa çağrısı yapabilir çünkü nasıl ki idari hukuki olarak İçişleri Bakanlığı denetliyorsa, nasıl ki belediye meclisinin denetim hakkı varsa siyasi partinin de siyasi ve sosyolojik olarak bir denetim hakkı vardır. Bu denetim hakkının gereği olarak istifa çağrısında bulunabilir genel başkan" dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı için henüz bir çalışma yapılmadığını dile getiren Ünal, Bürsa için ise Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın temayül yoklaması yaptığını dile getirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin  soruları yanıtladı. Belediye başkanlarının istifaları konusundaki tartışmalar üzerine  Ünal, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetle ilişiğinin  kesildiğini, anayasa değişikliğinin ardından Erdoğan'ın partiye dönüşüyle  teşkilatlar, belediyeler, il başkanlıklarında elden geçirme sürecinin başladığını  belirtti.

  AK Parti'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için hazırlığa  girdiklerini anlatan Ünal, "Belediye başkanlarımızla ilgili özellikle muhalefetin  söylediği şeyler son derece çirkin. Burada demokratik meşruiyet zemininde, genel  başkan istifa çağrısı yapabilir çünkü nasıl ki idari, hukuki olarak İçişleri  Bakanlığı denetliyorsa, nasıl ki belediye meclisinin denetim hakkı varsa siyasi  partinin de siyasi ve sosyolojik olarak bir denetim hakkı vardır. Bu denetim  hakkının gereği olarak istifa çağrısında bulunabilir genel başkan."  değerlendirmesini yaptı. İstifa eden belediye başkanlarının onurlu şekilde görevlerine  geldiklerini ve onurlu şekilde görevlerini bıraktıklarını aktaran Ünal, "13 yıl,  24 yıl belediye başkanlığı yapmış bir belediye başkanı için 'şu gerekçeden dolayı  istifa etti.' diyemezsiniz. Çünkü 13 yılın içerisinde siyasetle, partisiyle,  kendi ilindeki seçmenle olan ilişkisi bütün bunların toplamıdır istifa  gerekçesi." diye konuştu. AK Parti'nin bir dava hareketi olduğunu ve partide herkesin kendisini  bir nefer olarak gördüğünü  kaydeden Ünal, kendilerini makamla, statüyle değil,  sorumluluklarla tanımladıklarını ifade etti.

 LİDER KEYFİNE GÖRE HAREKET ETMEZ

 Görevlerin birisi tarafından değil, istişareyle verildiğini vurgulayan  Ünal, "nefer" olduğunu söyleyen birinin görevden alındığında, "Hayır ben bu  görevde kalacağım." demeyeceğini belirtti.Ünal, "Dün Sayın Melih Gökçek de aynı şeyi söyledi. Dedi ki 'Ben bir  dava adamıyım, nefsimin peşinde değil, davamın peşinde yürürüm. Dolayısıyla eğer  bu gerekmişse, bunu yapmam benden isteniyorsa, liderim benden bunu istemişse ben  bunu yaparım'. Lider, keyfilikle hareket etmez. Keyfiliğin olduğu yerde demokrasi  yoktur. Antidemokratik bir uygulamanın temel niteliği keyfiliktir. Siyasi riskin  olduğu yerde keyfilikten bahsedemeyiz." değerlendirmesini yaptı. AK Parti'nin teşkilatlarında, hükümette, belediyelerde yaptığı değişim  ve yenilenme sürecinde bir risk aldığına işaret eden Ünal, "Hiçbir değişimin,  dönüşümün olmadığı CHP defalarca seçim kaybetmesine rağmen koltuğunda oturanların  partisi." dedi.

 2023'e Türkiye'yi taşımak için yapılması gerekenin risk almak olduğunu  vurgulayan Ünal, halkın talepleri varsa ve siyasi risk alınıyorsa, kimsenin AK  Parti'ye keyfilikten ve antidemokratik uygulamalardan bahsedemeyeceğini kaydetti.

 'SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANIN İSTİFA ÇAĞRISI HAKTIR'

  6 belediye başkanından hangi gerekçeyle istifalarının istendiğinin  sorulması üzerine Ünal, tek bir gerekçeyle bunu açıklamanın doğru olmayacağını  bildirdi.

Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyorlar ki 'Bunlar seçilmiş kişiler dolayısıyla bu seçilmiş  kişilerin sandıkla gelip sandıkla gitmesi gerekir'. Biz de diyoruz ki bizim  siyasetimiz bütün bir siyasettir. AK Parti sandıkla gelir sandıkla gider ama  bizim milletvekilimiz, belediye başkanımız ve diğer birimlerdeki bütün  arkadaşlarımız bir saatin dişlisi gibi ortak çalışırlar. Biz zaman zaman  istişareyle buralarda değişikliklere gidebiliriz. Genel başkanın istifa  çağrısında bulunmasının antidemoktatik olduğunu söyleyemeyiz. Genel başkanın  istifa çağrısının gerekçesi nedir? Bunu tek bir gerekçeyle izah etmeye kalkışmak  doğru değil. Ayrca istifa eden başkanlarımızın sanki burada hukuki, idari, cezai  bir durumu var da bu sebepten dolayı istifa etmiş gibi göstermek... Bunu da  muhalefet yapıyor ki, bu son derece çirkin bir durum. Burada herhangi bir hukuki  ya da idari bir durum söz konusu değil. Siyasi parti genel başkanının istifa  çağırısı hakkıdır ve bu hakkı kullanmıştır."

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçimle gelen belediye  başkanlarının şantajla istifaya zorlandığına ilişkin sözlerinin anımsatılması  üzerine Ünal, "Bu, insanların onuruna, haysiyetine doğrudan saldırıdır. İradesine  saldırıdır. Bu insanların her biri onurlu, kamuoyunda karşılığı olan insanlardır.  İstifa yolunu tercih eden belediye başkanlarımızın hiçbirisi de istifaya tehdide,  şantaja boyun eğecek insanlar değil. Gerekli istişareler yapılmıştır. Bu  istişareler çerçevesinde onlar istifa yolunu seçmişlerdir. Biz kendimizi makam ve  statüyle değil, görevlerimizle, sorumluluklarımızla tanımlarız dedik. Nefer  olmanın gereği olarak istifam istendiğinde ben istifa ederim." yanıtını verdi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

  Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelecek isim için  partide henüz istişare yapılmadığını belirterek, AK Parti Yerel Yönetimlerden  Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın Bursa'nın temayül çalışmasını  yaptığını, Bursa'dan sonra da Ankara için bir çalışma yapılacağını aktardı.  Yol arkadaşlarıyla ilişkilerini makamlar ve statüler üzerinden  kurmadıklarına işaret eden Ünal, Melih Gökçek'in bu mücadelenin önemli  neferlerinden biri olduğunu kaydetti. Mahir Ünal, "Melih Bey ile olan yol arkadaşlığımız devam ediyor. Tıpkı  Kadir Bey ile Recep Altepe Bey ile olan yol arkadaşlığımızın devam ettiği gibi.  Bu arkadaşlarımızın her birinin çok ciddi deneyimi, birikimi var. Tabii ki siyasi  kadroların içerisinde önümüzdeki süreçte değişik görevlerde bu arkadaşlarımızdan  partimiz istifade edecektir." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x