EGE SANTE YASAL MI? SAYIN VALİ, ’BURAYA AÇILIŞ İZNİNİ SİZ...

EGE SANTE YASAL MI? SAYIN VALİ, 'BURAYA AÇILIŞ İZNİNİ SİZ Mİ VERDİNİZ?’

EGE SANTE YASAL MI? SAYIN VALİ, 'BURAYA AÇILIŞ İZNİNİ SİZ Mİ VERDİNİZ?’

13 Kasım 2017 - 09:31 - Güncelleme: 13 Kasım 2017 - 09:39

Otopark Çelişkisi...


Balçova Belediyesi Ege Sante Tıp Merkezi için otopark iznini vermiş.
 Temiz İzmir Derneği’ne ulaşan evrakları inceledik, yerinde resimlerini çektik.
 Ege Sante Tıp Merkezi Otopark sorununu çözmeden ilgili belediyeden nasıl izin aldığı konusunda tereddütlerimiz var.
 Yönetmelikte;
“Poliklinikte, hasta ve hasta yakınları ile poliklinik çalışanları için üç araçtan az olmamak üzere imar mevzuatına uygun şekilde otopark yeri ayrılması zorunludur.” Diyor.
 
Ege Sante’nin 3 araçlık park yeri nerede?

 


 
Derneğimize ulaşan bilgiye göre, üç araçlık yer Ege Sante Tıp Merkezinin hemen önünde olan banklar gösterilmiş.
İddialara göre oklarla gösterdiğim banklar belediye kontrolü yapıldığında kaldırılmış izin yazısından sonra tekrar yerine konulmuş.


Resimde görüldüğü üzere banklar, Media Markt Bankları olarak halkın soluklanmasına hizmet vermekte, iddia edildiği gibi otopark olarak gösterildi ise ortada ciddi bir sorun var!
 
Konuyu Balçova Belediyesine sorduk cevapları beklemekteyiz. Cevaplar yine arızaya kurban gider mi bilinmez. Çünkü bir yıl önce sorduğumuz soruların cevabı henüz gelmekte!
 
Yönetmelik ne diyor ona bakalım.
 
Tıp merkezlerinde ön izin;
 

MADDE 11
 
“b) Tıp merkezinin hizmet birimlerinin yerleşimi ile 10 uncu maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre otopark miktarının, otopark ile ilgili diğer hususların gösterildiği, projeyi hazırlayan mimarın imzasının olduğu tam takım mimari proje,”
 
Ege Sante Tıp Merkezi için hazırlanan  “Mimari Projede” otoparklar nerede gösterildiğini pek merak etmekteyiz.
 
Polikliniklerde ruhsatname başvurusu için gerekli belgeler kısmında ise;
 5) Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, hasta ve hasta yakınları ile poliklinik çalışanları için üç araçtan az olmamak üzere imar mevzuatına uygun şekilde otopark yeri ayrıldığına dair ilgili belediyeden alınan yazı..,
 Belediyeden alınan yazıyı sorguladık, iddia edildiği gibi Media Markt  banklarının olduğu bölge gösterildi ise durum çok vahim.
 Balçova Belediyesi tarafından cevaplanan yazıda ise kavram karmaşası olduğundan soruları yinelemekte fayda gördük.
 “..,parselin arşiv dosyasında yapılan inceleme sonucunda 3 araçlık otopark yerinin parsel bünyesinde ayrıldığı görülmüştür. Fakat parsel ön tarafında ayrılmak üzere en az 3 araçlık izin yazısı verilmemiştir.”
 Parsel bünyesinden ayrılan otopark Medya Markt için ayrılmış. Peki, yeni açılan Ege Sante Tıp Merkezi için parsel bünyesinden otopark izni verilir mi, verilmez mi hepsini ,Balçova Belediyesine sorduk.
 Diğer iddia konusu ise;
 Media Markt önünde bulunan kısa duraklamalar için halkın kullanımına tahsis edilen “CEP” te Ege Sante kullanımına verilmiş.
 Bu iddiaya inanmak pek mümkün görülmüyor, derken Genel Sekreter imzalı yazı iddiaları doğruluyor!

 

 


Cepler kimseye tahsis edilemez. Bu cepleri vatandaş kullanırken ve bu cepleri hiç boş olarak göremediğimiz ortada iken İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri imzalı yazıda;


“.., söz konusu parsel önünde 5 araçlık otopark cebinin ayrılmış olduğu anlaşılmış olup, kısa süreli duruşlara izin verecek şekilde park yeri olarak işaretlenmesi yapılan söz konusu park cebine, diğer tüm araçlar gibi, anılan parselde hizmet verecek Tıp Merkezine gelecek tüm araçların da kısa süreli park etmelerine engel bir durum bulunmamaktadır.”


 Sayın Genel Sekreterimiz, resim incelendiğinde 5 dakikalık kısa duruşlara izin verilmekte iken, tıp merkezine gelen hasta kapıdan içeri girdi derdini anlattı oldu size 10 dakika, kontrolü oldu reçetesi yazıldı derken geçen süre ne olacak? 
 Şimdi kısa süreli park yapmasına engel durum gelişti mi gelişmedi mi?
 Bu dosya bize bir hayli ilginç geldi. Ege Sante Tıp merkezinin üzerinde BAZ İstasyonları var. Bu durumda yasa ve yönetmeliğe uygun değil.
 Bu konuyu da yarın Yargıtay Kararları, Danıştay Kararları ve hangi odanın iptal kararı aldığını yazacağım.

 

GAZE-TEMİZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x