FINDIK FİYATLARI İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!

FINDIK FİYATLARI İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!

BAKAN FAKIBABA AÇIKLADI: 'BUNUN DÜZELECEĞİNE İNANIYORUM'

08 Eylül 2017 - 20:50

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fındık fiyatları ile ilgili "Bunun düzeleceğine inanıyorum. İnsanlar rahat olsun. Bizim verdiğimiz söz, sözdür. Hiç kimse aceleye falan gelmesin, telaşa kapılmasın. Biz ne fiyat vermişsek TMO onu alacak, ben bu sözü veriyorum" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fındık fiyatlarına ilişkin, "Bunun düzeleceğine inanıyorum. İnsanlar rahat olsun. Bizim verdiğimiz söz, sözdür. Hiç kimse aceleye falan gelmesin, telaşa kapılmasın. Biz ne fiyat vermişsek TMO onu alacak, ben bu sözü veriyorum." dedi.

Fakıbaba, Giresun'da Türkiye'nin ilk fındık borsasının açılışına katılmak üzere geldiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin fındık fiyatlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Fındık fiyatının serbest piyasada 8,25 liradan işlem gördüğünün anımsatılması üzerine Fakıbaba, "Bunun düzeleceğine inanıyorum. İnsanlar rahat olsun. Bizim verdiğimiz söz, sözdür. Hiç kimse aceleye falan gelmesin, telaşa kapılmasın. Biz ne fiyat vermişsek TMO onu alacak, ben bu sözü veriyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Fakıbaba, TMO'nun fiyatlarında değişiklik olup olmayacağı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

"TMO vermiş olduğu sözün üzerindedir. Üreticiler beklesin, ben neticeyi alacağımıza inanıyorum. Biz fındık alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Rahat olsunlar. Rekoltenin yüksek olduğunu Allah da biliyor, ben de biliyorum, üreticiler de biliyor. Biz üreticilerin yanındayız. Çiftçimizi zarar ettirmeyeceğiz. Telaşa gerek yok. Biz telaş etmiyoruz, çiftçi kardeşlerimiz de telaş etmesinler."

Bakan Fakıbaba, daha sonra Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile fındık borsasının açılış törenine katılmak üzere Giresun'a hareket etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x