BU DURUMDAYSANIZ KAHVE İÇMEYİN!

BU DURUMDAYSANIZ KAHVE İÇMEYİN!

BU DURUMDAYSANIZ KAHVE İÇMEYİN!

11 Eylül 2017 - 22:30

Hangover, yani akşamdan kalma durumu, çoğu zaman insana derin pişmanlıklar hissettirir ve "Neden bu kadar içtim, bir daha asla içmeyeceğim" gibi cümleler kurdurur. Ancak bu cümleyi kuruyorsanız bilin ki pişman olmak için fazla geç kalmışsınız demektir. Artık yapmanız gereken tek şey, bu durumu bir an önce sona erdirmenin yollarını aramaktır. Hangover'ın önüne geçmek için ne yazık ki mucize bir yöntem bulunmuyor. Ama elbette bu durumun etkilerini en aza indirgemenin basit ve etkili yolları mevcut. İşte şikayetlerinizi azaltmaya yardımcı olacak ve hangover'ın önüne geçmek için yapmanız gereken 5 şey.

Bolca sıvı tüketmek

Hangover'ı atlatmanın en önemli yollarından biri alkol tüketiminin neden olduğu sıvı kaybının önüne geçmektir. Bu nedenle alkolden sonraki sabah uyanır uyanmaz bol bol su içmelisiniz. Su veya diğer sıvı içecekler sindirim sisteminizde kolayca ilerlerler ve tahrişe neden olmadan, midenizi yormadan sizi rahatlatırlar.

Kafeinli içeceklerden kaçınmak

Su veya meyve suyu gibi içecekler sıvı kaybını giderirken; kafein içeren içecekler, bunun tam aksine daha fazla sıvı kaybetmenize neden olurlar. Bu nedenle alkol sonrası sabahlarda, kahve tüketmek aslında hiç doğru değildir. En azından size daha iyi hissettirmez. Kafeinin tansiyonu yükseltme özelliği de, aynı şekilde sizin yararınıza değildir ve hangover belirtilerinin artmasına neden olur. Bu nedenle alkol sonrası sabahlarda ve hatta gün boyunca kafeinli içeceklerden mutlaka kaçınmalısınız.

Potasyum bakımından zengin besinler tüketmek

Alkol tüketiminden sonra, sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissedersiniz. Bu da sadece sıvı kaybı değil, potasyum kaybı anlamına gelir. Vücuttaki potasyum seviyesinin düşük olması, yorgunluk ve bulantı gibi sıkıntılara neden olur. Tüm bu belirtiler de hangover belirtilerinin artmasını sağlar. Bu nedenle alkolden sonraki gün içinde mutlaka potasyum bakımından zengin besinler tüketmelisiniz.

İstirahat etmek

Hangover belirtilerini ortadan kaldıracak en mucizevi yöntemlerden birisi de, hiç şüphesiz uykudur. Alkol sonrası yaşanan negatif belirtilerin üstesinden, rahat bir uyku ile kolaylıkla gelinebilir. Alkol sonrası uykuda hızlı göz hareketi, beynin uyku sırasında uygun restorasyonu sağlamasını engeller. Bu nedenle normal uyku saatinizden daha fazla uyursanız; kendinizi daha iyi hissedersiniz.

İlaç almak

Hangover, özellikle midesi hassas kişileri daha fazla etkiler. Alkol tüketimi, midedeki asidi arttırır ve bu da kişinin rahatsız edici düzeyde mide bulantısı yaşamasına neden olur. Eğer siz de alkol sonrası sabahında mide bulantısı yaşıyorsanız; mide asidini düzenleyecek reçetesiz satılan ilaçlardan alabilirsiniz. Ayrıca alkol, vücuttaki B12 vitamini gibi önemli vitaminlerin kaybına neden olduğu için, multivitamin tabletleri de, hangover'ın etkilerini azaltmaya yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x