KARABAĞLAR’DA CUMHURİYET COŞKUSU

KARABAĞLAR'DA CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim 2016 - 10:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Cumhuriyet Daima” etkinliği kapsamında düzenlenen "Cumhuriyet Korteji" büyük ilgi gördü. Yüzlerce İzmirli yaklaşık 6 kilometrelik yolu büyük bir coşkuyla, ilk günkü heyecanla yürüdü.

Üçkuyular Fahrettin Altay Metro Durağı'ndan başlayan Cumhuriyet Korteji Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nda sona erdi. Yürüyüşe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mercan, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve il yöneticileri, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde bayraklarla halkı selamlayan Başkan Selvitopu ve Başkan Pekdaş’a vatandaşlar da uzun kuyruklar oluşturarak bu yürüyüşte onlara eşlik ettiler. Ayrıca kimi vatandaşlar balkonlarından, kimileri ise araçlarından el sallayarak bu coşkuya ortak oldular. Havai fişek gösterileri de programa ayrı bir renk kattı.

Yaşasın Cumhuriyet

Kortejin sonunda Uğur Mumcu Parkı’ndaki coşkulu kalabalığa “Hepinizi Cumhuriyetle Selamlıyorum” diye seslenen Başkan Selvitopu, tüm İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı süresinde demokrasiyi içine sindirerek

parlamentoyu çalıştırarak bu ülkeyi kurduğunu hatırlatan Selvitopu, “Onlar zor koşullarda dahi demokrasiden asla kaçınmadılar. Halka inandılar. Ve yürekle, inançla Cumhuriyeti kurdular. Bu Cumhuriyet bizlere yani Türk toplumuna armağan edildi. Bizim görevimiz sonuna kadar her yönüyle Cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyetin değerlerini gelecek kuşaklara taşımak olacaktır. Ne pahasına olursa olsun asla bu yoldan dönmeyeceğiz. Cumhuriyet, coşkuyla, ilelebet geleceğe doğru hep ayakta duracak. Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.

Etkinlik Şef Hüseyin Çebi yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkılarıyla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x