KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

23 Mart 2017 - 13:27

Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS), bu yıl da milyonlarca memur adayının katılımıyla gerçekleştirilecek. KPSS için 13 Mart'ta başlayan başvuru süreci, bugün sona eriyor. Peki KPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Memur olmak için girilecek sınav olan KPSS'ye başvuru yapmak için ilk olarak ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS)'ne T.C. Kimlik No ve aday şifresi ile giriş yapmak gerekiyor. Ardından "Başvuru Sürecindekiler" sekmesinden 2017-KPSS'yi seçerek başvuru işlemlerine başlayabiliyorsunuz.
Başvurunuzu tamamlarken aynı zamanda internetten ödemenizi de yapabilirsiniz. Kredi kartı ile KPSS ücretini internetten ödeyebiliyorsunuz. Ayrıca internet üzerinden ödeme yapmak istemeyen adaylar, ödeme için uygun olan bankalara KPSS ücretlerini yatırabiliyor.  
ÜCRETLER HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

KPSS ücretleri; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden yatırılabilecek.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Binlerce kişi tarafından merakla beklenen 2017-KPSS geldi çattı. Memur olabilmek için hazırlık içinde olan adaylar, başvurularını yarından itibaren yapmaya başlayacak. Sınav, 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran tarihinde açıklanacak.

SINAVLARDA 09:45 KURALINA DİKKAT

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilk defa geçtiğimiz günlerde yapılan üniversiteye geçişin ilk aşaması olan YGS'de 09:45 saat kuralı uygulanmıştı. İlk defa bu yıl uygulanan bu saat uygulaması nedeniyle YGS'ye birçok aday geç kalmış ve sınavlara girememişti. Hem sosyla medyada hem de toplumda tartışmalara neden olan 09:45 saat kuralı KPSS'de de geçerli olacak. 2017 KPSS'de 09:45'den sonra gelen adaylar sınav salonlarına alınmayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x