EMEKLİ PRENS!

EMEKLİ PRENS!

EMEKLİ PRENS!

05 Mayıs 2017 - 16:31

Emekli prens

İngiliz Kraliyet Ailesi’nde dün olağanüstü hareketlilik yaşandı. Üst düzey yetkililer acil toplantı için saraya çağrıldı. Bunun üzerine ‘Prens öldü’ dedikoduları yayıldı. İşin aslı ise sonradan ortaya çıktı. Kraliçe Elizabeth’in 95 yaşındaki eşi Philip’in emekliliğe ayrıldığı açıklandı...

İngiltere, dün güne hareketli başladı. Dünyanın gözü kulağı Kraliyet Ailesi'ne odaklandı. Nedeni ise Kraliçesi Elizabeth'in 69 yıllık eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in emekliliğe ayrılmasıydı. Geçtiğimiz günlerde 91 yaşına giren Kraliçe Elizabeth ile 95 yaşındaki eşi Philip, sağlık sorunları yaşamaya başladı. İlerlemiş yaşlarına rağmen resmi görevlerini yerine getiren çiftin yaşadığı Buckingham Sarayı'nda olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. Kraliyete bağlı tüm üst düzey yetkililer, acil toplantı için saraya çağrıldı. Bu gelişmenin ardından "Prens Philip'in hayatını kaybettiği" yönünde iddialar dolaşmaya başladı. Bu dedikodu, kısa sürede yayıldı. Çok geçmeden saraydan beklenen açıklama yapıldı. Gelecek ay 96'ıncı yaş gününü kutlamaya hazırlanan Prens Philip'in sağlık sorunları nedeniyle sonbaharda kraliyet görevlerini bırakacağı açıklandı. İngiliz basını, bu olayı "Prens Philip 95 yaşında tamamen emekliliğe ayrılmıştır" diye okuyucularıyla paylaştı. Kraliçe 2. Elizabeth'e resmi törenlerde eşlik etmenin yanı sıra yaklaşık 780 hayır kurumu ve vakfın başkanı olarak etkinliklere katılan Prens Philip'in emeklilik kararı, ülkenin gündemini sarstı. Bundan sonra Philip'in yeni ziyaretler ve etkinlikler için davetleri kabul etmeyeceği ancak kendi isteğine bağlı olarak zaman zaman çeşitli etkinliklerde yer alabileceği aktarıldı. En uzun süre tahta kalma rekoru kırarak tarihe geçen Kraliçe Elizabeth'in ise görevine devam edeceği vurgulandı..

Sağlık sorunları nedeniyle Kraliyet görevlerini bırakan Prens Philip, 2013 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı..

Kraliyet yetkilileri, gelecek ay 96'ıncı yaş gününü kutlamaya hazırlanan Prens Philip'in sonbaharda kraliyet görevlerini bırakacağını duyurdu..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x