TEOG SINAVININ YAPILACAĞI TARİHTE OKULLAR TATİL OLACAK MI ?

TEOG SINAVININ YAPILACAĞI TARİHTE OKULLAR TATİL OLACAK MI ?

11 Kasım 2016 - 20:50

TEOG sınavı için geri sayım başladı. İyi bir liseye girmek isteyen öğrencilerin zihin ve bilgi mücadelesi vereceği liseye geçiş sınavı için TEOG ne zaman yapılacak sorularını soran öğrenciler, sınavın yapılacağı tarihi merak ediyor. 8'nci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavının olduğu 23-24 kasımda diğer öğrenciler için okulların tatil olup olmayacağı araştırılan diğer konular arasında yer alıyor. Peki TEOG sınavının yapılacağı 23-24 kasım günü diğer öğrenciler için tatil olacak mı?

TEOG sınavı iyi bir lisede okumak isteyen öğrenci ve velileri tarafından önem arz etmektedir. Bütün bir dönem boyunca öğretmenler ve veliler tarafından sınava hazırlanan öğrenciler, TEOG sınavının ne zaman yapılacağını sınava çok az bir süre kalan şu günlerde sorgulamaya başladı. Peki TEOG sınavının yapılacağı 23-24 kasım günü okullar tatil olacak mı?

Hurriyet.com.tr'nin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan edindiği bilgiye göre, 8'nci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavının olduğu gün 5,6 ve 7. sınıflar için tatil olacağı öğrenildi.

HER DERS İÇİN 20 SORU SORULACAK, YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlışcevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört tür kitapçık verilecek, sınav süresi her ders için 40 dakika olacaktır.

Ortak sınavlara katılamayan ve yedek salonda sınava giren öğrencilerin bilgileri her ders içinayrı ayrı olmak üzere okul müdürlüğü tarafından sınav günü bitiminde e-Okul Sistemi’ne işlenecektir.

Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınavpuanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sistemi’nde ortak sınav sonuç hanesinde (G)olarak gösterilecek ve ortalamaya dâhil edilecektir. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, sınavın tamamlandığı tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde okul yönetimineyazılı olarak bildirecektir.

SINAVA ÇANTA GETİRMEK YASAK


Öğrenciler, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç sınava, çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik veya mekanik cihazlarla sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

BİR DERSİN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Geçen yıllarda, ders adları tablosunda yer alan fen ve teknoloji dersinin adı "fen bilimleri" olarak değiştirildi. Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek.

Ortak sınavlar, saat 09.00, 10.10, 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Öğrencilere her yazılıda 20 soru için 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek.  

Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava alınacaklar.      . 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x