GIDADA ’RAMAZAN ZAMMI’ OLACAK MI? İŞTE CEVABI...

GIDADA 'RAMAZAN ZAMMI' OLACAK MI? İŞTE CEVABI...

GIDADA 'RAMAZAN ZAMMI' OLACAK MI? İŞTE CEVABI...

20 Mayıs 2017 - 12:56

Ramazan ayının yaklaşmasıyla bazı fırsatçıların gıda ve temel tüketim ürünlerine zam yapmasını önlemek için esnaf odaları fiyat artışı taleplerini kabul etmedi, Kırmızı Et Üreticileri Birliği de et stokunu yeterli seviyede tuttu.
Ramazan ayına kısa süre kala başta gıda olmak üzere temel tüketim ürünlerine zam yapılmaması için esnaf odaları fiyat artışı taleplerini değerlendirmeye almadı, Kırmızı Et Üreticileri Birliği de et stokunu yeterli seviyeye getirdi.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen, vatandaşların ramazan ayını rahat bir şekilde idrak edebilmeleri için önlemleri aldıklarını bildirdi.

Hiçbir meslek kuruluşunun zam talebini kabul etmeyeceklerini anlatan Birsen, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında hiçbir zam talebini değerlendirmeye almayacağız ve zamları durdurduk. Halkın ramazan ayını en iyi şekilde idrak edebilmesi için görüşmeleri gerçekleştirdik. Her odamız ramazanda halka en iyi şekilde hizmet verebilmek için üyelerine gerekli uyarılarda bulundu. Hem daha taze hem marketlerden daha ucuz sebze ve meyve elde edilebilecek. Kötü mal veren esnaf, üye oldukları meslek kuruluşuna şikayet edilmelidir. Esnafımız da çürük ve kalitesiz malı halkımıza vermeyecek. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapması için her türlü önlemimizi aldık. Esnafımız kesinlikle zam yapmayacak ve fırsatçılara aman vermeyeceğiz."

"Kırmızı ette zam yapmayı gerektirecek durum yok"

Eskişehir İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Dinçer Gücüm ise ramazan ayı öncesinde zamma karşı gerekli tedbirleri aldıkların vurguladı.

Türkiye genelinde yeteri kadar et stokunun bulunduğunu dile getiren Gücüm, "Ramazan ayında ve öncesinde zam yapmayı gerektirecek bir durum yok. Halkımız ramazan ayında eti zamsız yiyecek. Şu anda karkas etin kilogramı 27 liradan satılıyor. Vatandaşımız zam gelecek tedirginliğini yaşamasın." diye konuştu.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şubesi Başkanı Sülahi Özalp de bazı fırsatçıların zam yapmak için ramazan ayını beklediğini söyledi.

Ramazan ayında başta gıda olmak pek çok tüketim ürününe zam yapıldığını anımsatan Özalp, şunları ifade etti:

"Ramazan ayında tüketim yüzde 30 artıyor. Bununla doğru orantılı olarak ürünlere genellikle zam yapılıyor. Bu defa zam yapılmaması konusunda esnaf odalarımız ve birliklerimiz çalışmalar yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ramazan ayı içerisinde vatandaşlarımızı ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirmesi ve bu ayı en güzel şekilde geçirmesi için girişimlerde bulunup, çalışmalar yapıyoruz. Denetleme yapan birimlerin ramazan ayı ve öncesinde bu görevlerini artırması gerekiyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x