’TÜRK MİLLETİ SİZE BÜYÜK DERS VERECEK’

'TÜRK MİLLETİ SİZE BÜYÜK DERS VERECEK'

'TÜRK MİLLETİ SİZE BÜYÜK DERS VERECEK'

03 Nisan 2017 - 08:37

'Türk milleti size büyük ders verecek'
İsviçre’de başına silah dayanmış haldeki pankartı hatırlatan Cumhurbaşkanı, “Ne diyor? ‘Erdoğan’ı öldürün’. Be dangalaklar, Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık” dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerine sert çıkarak, “İsviçre Parlamentosunun önünde büyük bir pankart. ‘Erdoğan’ı öldürün’. Be dangalaklar, Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Rabbimin takdiri neyse o olacak. 16 Nisan geliyor, Türk milleti, 80 milyon, inşallah bütün Batı’nın liderlerine en büyük dersi verecek” dedi. Vatikan’da tüm AB üyesi ülkelerin liderlerinin kuzu kuzu oturup Papa’yı dinlediklerini söyleyen Erdoğan, “AB’ye Türkiye’yi 54 yıldır niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamıyla Haçlı ittifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı değerlendirme günüdür” dedi.

Erdoğan dün Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte katıldığı Ankara’daki toplu açılış töreninde şu mesajları verdi:

- FIRÇA ATTIKLARIM TERS KÖŞE OLDULAR: 1960 darbesinden beri Türkiye demokrasi ve kalkınma yolunda ne zaman ileriye doğru adımlar atmışsa hep aynı şey olmuştur. Bir takım eller hemen devreye girmiş darbelerle, muhtıralarla koalisyonların sebep olduğu siyasi ve ekonomik krizlerle ülkemiz hep geriye itilmiştir. Elhamdülillah büyüme rakamları açıklandı. Türkiye 2016 yılında ne kadar büyümüş 2.9 büyüdü. Tabi bazıları bu rakamı küçümsemeye kalkar, kalkabilir. Aynı dönemde AB’nin ortama büyüme rakım yüzde 1.5. OECD ülkelerinin ortalama büyümesi 1.7. Ancak dünyadaki anlı şanlı ekonomik değerlendirme kuruluşları var ya hani benim her zaman bunlara fırça attığım. ‘Bu açıklamalarınız siyasidir’ dediğim var ya bunların açıklamalarına bakmayın dediğim var ya. Şimdi onların değerlendirmelerinin 1 puan üzerinde bunun çıktığını unutmayalım. Bu ters köşe oldular demektir.

- BU MİLLET PENALTIYI İYİ ATAR: Bu millet penaltıyı iyi atar. Şu meydana bak, meydanın bereketine bak. Hani bazen diyorsunuz ya ‘Avrupa Avrupa duy sesimizi’ diyorsunuz ya. Gör Ankara’yı gör. Öyle kahve köşelerinde hayır kampanyaları yapmayla benim bu milletime anlatamayacaksınız. Avrupa’ya gelen siyasetçilerimizin önünü kesmekle 16 Nisan’ı döndüremeyeceksiniz. İnşallah 16 Nisan’da Avrupa’nın liderlerine bir kısmı hariç gereken dersi vermeye var mıyız?

- İÇİMİZDE UKDEYDİ: İyi olan, güzel olan, ülkemizin faydasına olan gelişmelerin tek bir şartı vardır. Bu şart nedir istikrardır, güvendir. Biz 1960’tan beri istikrar ve güven ortamımızı tehdit eden onlarca hadise yaşadığımız halde gereken tedbiri alamadık. Gerçi bugün hepsini saygıyla anladığımız tüm liderler tecrübeleri sonunda hep aynı noktada buluşmuşlardır. Ne diyor, başkanlık sistemi. Ama bir türlü adım atılamamıştır. Açık konuşmak gerekirse iktidara geldiğimizden beri içimizde bir ukde olarak yer almasına rağmen belediye başkanlığımdan itibaren hep dillendirmişimdir. Ama gereken mesafeyi kat edemedik çünkü karşımıza sürekli çeşitli engeller çıkartıldı. 16 Nisan tüm bu kriz tüccarlarına verilecek tarihi bir cevap olacaktır. Bu cevaba hazır mıyız Ankara?  Ankara bitirdi bu işi. Sandıkları evet ile patlatıyor muyuz?

- ÇILDIRIYORLAR, KUDURUYORLAR: Şu anda her taraftan üzerimize gelenler var ya işte onların tüm derdi, sizlerin, teslim olmak yerine zafere ulaşmış olmanızdır. Ondan dolayı çıldırıyorlar, kuduruyorlar. Siz onların tüm hesaplarını planlarını beklentilerini yerle yeksan ettiniz. Milletimizin vurduğu sille onları öyle bir sersemletti ki parlamentonun önlerini anlımıza silah dayanmış pankartlarla gösteri yapan teröristlere teslim edecek kadar muvazeneyi kaybetmiş durumdular.

- BE DANGALAKLAR: İsviçre Parlamentosu önünde büyük bir pankart. Benim resmim ve şakağıma dayanmış bir silah. ‘Erdoğan’ı öldürün’ diyor. Be dangalaklar, ya Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Ya biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Rabbimin takdiri neyse o olacak.

- BATI LİDERLERİNE DERS VERİLECEK: Siz o sokaklarda sosyalist partinizi, PKK’lıları dolaştırarak, sol terör örgütlerini dolaştırarak kendi polislerinizle onları koruma altına alarak Türkiye’nin şanından, izzetinden bir şeyleri söküp alacağınızı mı zannediyorsunuz? 16 Nisan geliyor. Türk milleti 80 milyon inşallah bütün bu Batı’nın liderlerine en büyük dersi verecek.

HAÇLI İTTİFAKI 

Gittiler Vatikan’da tüm AB üyesi ülkelerin liderleri kuzu kuzu oturdular ve Papa’yı dinlediler. AB’ye Türkiye’yi 54 yıldır niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamıyla açık ve net söylüyorum Haçlı ittifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı değerlendirme günü olacaktır. Çünkü 14 senedir bunlarla masaya oturduk konuştuk, hep yalan söylediler. Yalan üstüne yalan söylediler. Ve hala yalan söylemeye devam ediyorlar.

‘Evet’ diyen ne kadar saygınsa ‘Hayır’ diyen o kadar saygındır

Şimdi halk oylamasını yapıyoruz. Bu Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki ‘Hayır diyenler teröristtir’ diyormuşuz. Kılıçdaroğlu yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki, öylesine bağlı olmuşuz ki milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. Evet diyen ne kadar saygınsa hayır diyen de o kadar saygındır. Ancak bizim ‘evet’i anlatırken bir uyarı görevimiz var. Nedir o? Kim hayır diyor? Kandil hayır diyor. Bölücü başı hayır diyor. Pensilvanya hayır diyor. Avrupa’da bir kısım liderler hayır diyor. Düşünün Avrupalı parlamenterler, liderler hayır kampanyası yapıyor orada. Türkiye’den, düşünün Baro Başkanı Avrupa’ya gidip kampanya yapıyor. Şimdi bütün bunlar hayır derken biz milletimize                                 bir şeyi hatırlatıyoruz. 

- BU ZAT 5 KOYUN GÜDEMEZ: Ya zaten ben gençliğe özel olarak şunu hatırlatmak istiyorum. Ey gençler, bak uzun süre SSK’da bu zat genel müdürlük yaptı. Onun dönemindeki hastanelerimizin halini annelerinize, dedelerinize sorun. Bu zatın beş koyunu bile güdemeyeceğini size söylerler. 

- PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞLAYABİLİR: 16 Nisan’da yapılacak seçim arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimini getirmiyor.  Cumhurbaşkanlığı seçimi Kasım 2019’da olacak. Bunu bilerek hareket edeceğiz. Nedir, Allah’ın izniyle evet çıkması halinde partili Cumhurbaşkanlığı dönemi başlayabilir. Buna mani bir hal yok. Avrupa ülkelerinde yükselen ırkçılık dalgasının, İslam ve Türk düşmanlığının önünü kesmemiz gerekiyor.

‘Ankara, 16 Nisan’da 27 Mayıs parantezini kapatmaya hazır mı?’

Başbakan Binali Yıldırım da, 16 Nisan referandumunda Ankara’nın destan yazacağına inandığını ifade ederek “27 Mayıs’ta Menderes indirildi, darağacına çektiler. 16 Nisan’da 27 Mayıs parantezini kapatmaya hazır mısınız Ankara? Ülkeye sadece millet istikamet çizecek, söz de yetki de size ait olacak” diye konuştu.

Yıldırım, Ankara’da yapılan 193 eserin toplu açılış töreninde yaptığı kısa konuşmada, şunları kaydetti:

- İÇİMİZDEKİ DÜŞMANI DURDURDU: Ankara’da bu yatırımların en büyük mimarı Cumhurbaşkanımızdır. Ülkeyi kalkındırmak, milletimizi mutlu etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 15 Temmuz akşamı Ankara büyük kahramanlık gösterdi, destan yazdı. Ankaralılar can verdiler ama teröristlerin işgal etmesine izin vermediler. Ankaralılar Kurtuluş Savaşı’nda Polatlı’da düşmanı,     15 Temmuz’da içimizdeki düşmanı durdurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x