Mavi Balina Tuzağı

Mavi Balina Tuzağı

Dünyada intihar oyunu olarak bilinen Mavi Balina’nın son kurbanı Ordu’da 17 yaşındaki liseli İbrahim Can Duman oldu. Liseli genç oyunun son aşamasında ölmesi istenince kendini doğalgaz borusuna asarak canına kıydı

11 Kasım 2017 - 10:14

Ordu'nun Altınordu ilçesinde 17 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Can Duman, bir süre önce internetten "Mavi Balina" oyununu oynamaya başladı. Şahincili Mahallesi'ndeki evlerinde oyunun sonuna gelen Duman'a son bir talimat geldi. İddiaya göre talimatta yeniden doğacağı söylenen Duman'dan ölmesi istendi. Duman da son talimata uyarak kendini doğalgaz borusuna asarak intihar etti. Ordu Devlet Hastanesi'nde çalışan annesi, işten eve dönünce, korkunç manzarayla karşılaştı. İhbar üzerine eve gelen polis ve sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, İbrahim Can Duman'ın öldüğü belirlendi. Duman'ın cesedi, Nöbetçi Cumhuriyet savcısı tarafından olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Duman dün cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Mavi Balina'nın bugüne dek Türkiye'de 142 gencin intiharıyla bağlantılı olabileceği ifade ediliyor.


İbrahim Can Duman otopsisinin yapılmasının ardından dün cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

TUZAĞA DÜŞÜP KURTULAN DA VAR

Mavi Balina oyununun tuzağına düşüp son anda kurtarılanlar da var. 22 yaşındaki Hintli Alexander, "Sanal ölüm tuzağı çok acı verici bir tecrübe" dedi.
Hindistan'ın Karaikal şehrinde yaşayan 22 yaşındaki Alexander intihar oyunundan kardeşinin polise haber vermesi ile kurtuldu. Polis eve geldiği sırada koluna bıçakla balina kazımak üzereydi. Oyun ile WhatsApp'tan gelen bir link aracılığıyla tanışan genç şunları söyledi: "Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 02.00'de gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor. Akkaraivattam mezarlığına da gece yarısı gibi gittim ve burada bir selfie çekerek sosyal medyada bu fotoğrafı paylaştım. Her gün yalnız başıma korku filmleri izlemek zorundaydım ki bunun da amacı kurbanların korku içinde yaşamasını sağlamaktı. Bu tam anlamıyla bir sanal ölüm tuzağı. Çok acı verici bir tecrübe. Oyundan çıkmak istesem de başaramadım."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x