USTA YAZAR İZMİR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

USTA YAZAR İZMİR'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

USTA YAZAR İZMİR'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

28 Ağustos 2017 - 16:01

Usta yazar Muzaffer İzgü, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Çocuk ve gençlik kitapları ile Türkiye'ye unutulmaz eserler bırakan İzgü'nün cenazesine, yakınları, sanatçı ve yazarlar ile okuyucuları katıldı.
Ağustos ayının ilk haftasında İzmir Katip Çelebi Atatürk eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan ve burada kendisine kanser teşhisi konulan usta yazar Muzaffer İzgü, geçen cumartesi gecesi İzmir'deki evinde hayata gözlerini yumdu. 84 yaşındaki 3 çocuk babası Muzaffer İzgü, Alsancak Hocazade Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı'na eşinin mezarının yanına defnedilecek. İzgü'nün cenazesine sinema sanatçısı Menderes Samancılar, Şair Ataol Behramoğlu, Yazar-Şair Hidayet Karakuş, Ak Parti ve CHP İzmir milletvekilleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzgü'nün yazar dostları, yakınları ve okuyucuları katıldı. Cenaze töreninde çocukların yoğunluğu da dikkat çekti. İzgü'nün tabutunun üzerine "Bana okumayı öğreten Muzaffer İzgü'ye..." yazılı bir not da bırakıldı.
"HER ŞEYİMİZDİ"

Cenaze töreninde konuşan sanatçı Menderes Samancılar, "Muzaffer ağabey bizim her şeyimizdi. Babamız, hemşehrimiz, yoldaşımız, hocamızdı. Biz canımızdan bir parça yitirdik ama yokluğunu asıl bu ülke yaşayacak. Onun çizdiği yolda kurduğu rüyaları çocuklarla paylaşarak anca bu ülkeyi yarınlara taşıyabiliriz. İyi bir önderdi. Ülkemiz için bir kayıp. Bu kaybın acısını zaman geçtikçe insanlar anlayacak. Önemli olan onun bıraktığı yolda emin adımlarla yürümesini becerebilmek ve çocuklara sahip olmak. Onun da tek isteği buydu. Çocuklara sahip olamazsak çocukların da geleceğine sahip olamayacağımız belli" dedi. İzgü’nün iki kitabından uyarlanan iki filmde rol alan Samancılar, İzgü’nün hayatını anlatan Zıkkımın Kökü filminde baba rolü oynadığını kast ederek, “Bana bu yüzden bazen baba, bazen oğlum derdi. Kendisi benim her şeyimdi. Yerini doldurmak mümkün değil. İçimizde kocaman bir boşluk bırakıp gitti. Nur içinde yatsın. Rüyalarla birliktedir şimdi" diye konuştu.

"KUŞAKLAR BOYUNCA OKUNACAK"

Şair Ataol Behramoğlu, "Tüm halkımıza, çocuklarımıza baş sağlığı diliyorum. Gerçekten Türkiye'nin yetiştirdiği en seçkin en alçak gönüllü, en üretici, en insan yazarlarımızdan birini sonsuzluğa uğurluyoruz. Yapıtları çok uzun süre yaşayacaktır. Çocuklar ise kuşaklar boyunca onu okuyacaklar ve İzgü her zaman adını koruyacak" derken, Yazar-Şair Hidayet Karakuş da "Türk edebiyatının başı sağ olsun. Ondan önce yola çıkanlar gülmeceyi bırakırken  o sonuna kadar direndi. Cumhuriyetin büyük bir aydınıydı. O hiçbir zaman insanlığından, dostluğundan, güzelliğinden hiçbir şey yitirmedi" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR CENAZEYE GELDİ

Cenazeye katılan çocuk okuyuculardan Büşra Hayta ve Ela Naz Sirkeli de duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Çok iyi bir yazardı. Çok seviyorduk. İzgü’yü ailemizdeki büyükler çocukken okuyordu, sonra da biz okuduk. Kitaplarını fuara geldiğinde imzalatmıştık. Öldüğü için çok üzüldük."

İzgü, cenaze namazının kılınmasının ardından alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x