RAMAZAN’DA DİŞ MACUNUNA DİKKAT!

RAMAZAN'DA DİŞ MACUNUNA DİKKAT!

RAMAZAN'DA DİŞ MACUNUNA DİKKAT!

06 Haziran 2017 - 20:10

Ramazan ayında yaklaşık 17 saat oruçlu olunacağını belirten uzmanlar, diş macununu içindeki minerallerin susattığını belirterek dişlerin fırçalandıktan sonra iyice çalkalanması gerektiği konusunda uyardı.
Ramazan ayında oruçlu olunan zaman diliminin uzun olduğunu belirten uzman, “Dolayısı ile mutlaka sahurda diş temizliğinin çok iyi yapılması gerekiyor. Öncelikle macunlarla fırçaladıktan sonra macunların içerisinde bir takım maddelerden dolayı dişin üzerinde kalmaması gerekiyor. Bu oruçlu olduğumuz zaman dilimi içinde bizi susata bilir. Onun dişleri fırçaladıktan sonra çok güzel çalkalamak ve gargara yapmak gerekiyor. En az üç dakika yaptığımız temizlik bize yeterli olacaktır. Dişleri fırçaladıktan sonra da su içmenin faydası vardır. İftarda genellikle fazla yenildiği için asitli içeceklerle bunu hazmetmeye çalışılıyor. Ancak bunlar tahribatlara sebep olabiliyor. Mutlaka yemekten kısa süre sonra fırçalamakta da fayda vardır” dedi.
 
Oruçlu olduğumuz süre içerisinde ağız fonksiyonlarımız azaldığından, tükürük bezlerinin ürettiği salgı yıkama kapasitesini azalttığını belirten uzman, “Bu da bakterilerin üremesi ve diş çürüğünün oluşması için uygun ortam hazırlar. Onun için dişlere ramazan ayı içerisinde daha fazla özen gösterilmelidir. Diş etinden dişe doğru fırçalama yapılmalıdır. Bütün dişlerin tamamen fırçalandığından da emin olduktan sonra dişlerin arası için ip kullanılmalıdır. Fırça genellikle diş arasındaki artıkları çıkartmakta yeterli olmayabiliyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x