ESKİ REKTÖRE FETÖ DAVASI!

ESKİ REKTÖRE FETÖ DAVASI!

ESKİ REKTÖRE FETÖ DAVASI!

18 Ekim 2017 - 14:21


Uşak Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Sait Çelik hakkında 'FETÖ üyeliği' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
İddianamede Çelik'in FETÖ ile sürekli irtibat halinde olduğu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bile üniversitede FETÖ irtibatlı şahıslarla ilgili herhangi bir işlem yapmadığı belirtildi. FETÖ elebaşı Gülen'i Amerika'da ziyaret eden Çelik'in ziyaret dönüşü 'Hocaefendi'yi ziyaretimden Umre zevki aldım' dediği de iddianamede yer aldı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamade Çelik'e yöneltilen suçlamalar şöyle:

- Rektör adaylığı sürecinde örgütün Uşak il imamı ve diğer yöneticileriyle temas kurdu, toplantılar yaptı.

- Örgüt üyeleriyle birlikte Tanzanya'ya geziye gitti.

- Amerika'da 'araştırma inceleme' konulu bir görev yazısı hazırlayarak Pensilvanya'ya gitti. Fetullah Gülen'in malikanesinde kaldı. Gülen ile 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Dönüşte arkadaşlarına 'Hocaefendi'yi ziyaret ettiğimde Umre'de aldığım zevki aldım' dedi.

- Dekan ve diğer idari atamalarda FETÖ irtibatlı kişileri özellikle atadı.

- 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan 'FETÖ İnceleme Komisyonu'na dahi FETÖ bağlantılı isimleri atadı.

- Yerel bir gazetenin internet sitesinde kendisiyle ilgili çıkan haberlere, rumuz isimler kullanıp üçüncü şahıslar ağzından kendisiyle ilgili olumlu yorumlar yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x