’PHOTOSHOP YASAĞI’ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ!

'PHOTOSHOP YASAĞI' YÜRÜRLÜĞE GİRDİ!

'PHOTOSHOP YASAĞI' YÜRÜRLÜĞE GİRDİ!

01 Ekim 2017 - 19:50

Fransa'da "photoshop yasağı" yürürlüğe girdi

Fransa'da moda, tasarım ve pazarlama sektöründe  kullanılan fotoğraflarda rötuş yapılması durumunda tüketiciye bildirmenin zorunlu  hale getirildiği uygulama, bugünden itibaren yürürlüğe konuldu.
Fransa Meclisinde mayısta kabul edilen ve kamuoyunda photoshop yasağı  olarak bilinen, ticari amaçlı tüm fotoğraflarda uygulanan rötuşların tüketiciye  bir not ile bildirilmesi uygulaması başladı.

Düzenlemeye göre, ticari amaçlı herhangi bir katalog, ilan, gazete  veya dergide yer alan fotoğraflarda rötuş amaçlı yapılan her türlü müdahale ve  değişiklik, bir uyarı notu ile tüketiciye bildirilecek. Uygulama özellikle moda,  reklam ve pazarlama sektörlerini hedef alıyor. Buna göre, ilanlarda kullanılan  insan figürü ve silüetinde yapılacak her türlü değişiklik, tüketiciye  bildirilecek.

Düzenlemenin insan yüzünü kapsamadığı belirtildi

Uygulamanın, moda dünyasına yönelik daha önce çıkarılan sıfır beden ve  anoraksiya karşıtı "manken yasasının" bir devamı olduğu belirtilirken, ihlali  durumunda 3 bin 700 avrodan başlayan ve onbinlerce avroya ulaşan cezaların  uygulanacağı kaydedildi.

Fotoğraf ajansı Getty Images, internet üzerindeki fotoğraf  bankasından, zayıflama veya bedenin belirli bölgelerini büyütme amacıyla rötuş  uygulanmış fotoğrafları kaldıracağını açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x