ABD’DE KANLI PAZAR! 27 ÖLÜ, 30 YARALI VAR...

ABD'DE KANLI PAZAR! 27 ÖLÜ, 30 YARALI VAR...

ABD'DE KANLI PAZAR! 27 ÖLÜ, 30 YARALI VAR...

06 Kasım 2017 - 09:28

ABD'de 27 Kişiyi Öldüren Kilise Katliamcısı Eski Hava Kuvvetleri Çalışanı Çıktı
ABD'nin Texas eyaletinde, pazar ayini sırasında kiliseye saldırı düzenleyip 27 kişiyi öldüren 30 kişiyi de yaralayan saldırganın, eski Hava Kuvvetleri çalışanı Devin Patrick Kelley olduğu ortaya çıktı.
ABD'nin Texas eyaletine bağlı Sutherland Springs bölgesinde, Pazar ayini sırasında kiliseye saldırı düzenleyen ve 27 kişinin ölümüne, 30 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganın kimliği belli oldu. Polis yetkilileri saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu açıkladı.
27 ÖLÜ 30 YARALI

Texas eyaletine bağlı Sutherland Springs bölgesinde, Pazar ayinine katılanları hedef alan ve 27 kişinin öldüğü 30 kişinin de yaralandığı saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği belli oldu. Polis, saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu açıkladı.
2009-2013 YILLARI ARASINDA HAVA KUVVETLERİNDE GÖREV YAPMIŞ

26 yaşında olduğu belirlenen saldırgan Devin Patrick Kelley'nin evli ve bir çocuk babası olduğu açıklandı. Amerikan Hava Kuvvetlerinde 2009-2013 yıllar arasında görev aldığı bildirilen saldırganın İncil okulunda öğretmenlik yapmış olduğu da duyuruldu.
BİR VATANDAŞ TARAFINDAN VURULDU

Tamamen siyah renkli giysiler giyen saldırganın üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğunu belirten Martin, olay yerinde silahını düşürdükten sonra kaçan saldırganın aracında ölü bulunduğunu, saldırganın ya intihar ettiği ya da olayın ardından kendisini takip eden bir mahalle sakini tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş olabileceğini ifade etti.
KURBANLAR ARASINDA ÇOCUKLAR VE HAMİLE KADINLAR VAR

First Baptist Kilisesi'nde meydana gelen saldırıda ölenler ve yaralananlar arasında çocukların ve hamile kadınların da olduğu belirtildi. Olay sırasında eşiyle birlikte bölge dışında bulunan kilisenin rahibinin 14 yaşındaki kızı da saldırıda can verdi.
TEXAS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Texas Valisi Greg Abbot, 27 kişinin öldüğünü açıkladı. Abbot, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.
Öte yandan saldırıyı yapan Kelley'in de olayın yaşandığı kiliseden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta aracının içinde intihar etmiş olarak bulunduğu bildirildi.
BU YIL ABD'DE TERÖR SALDIRILARINDAN 307 KİŞİ KAYATINI KAYBETTİ

New York'ta da geçtiğimiz hafta bir saldırı gerçekleşmiş, kent 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırıdan bu yana en ölümcül terör saldırısıyla karşılaşmıştı. ABD'de yayınlanan Boston Globe gazetesinin haberine göre, bu yıl ülkede gerçekleşen ve kitlesel silahlı saldırıların sayısı 307'ye ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x