SİYAH NOKTA TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

SİYAH NOKTA TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

SİYAH NOKTA TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

22 Ekim 2017 - 21:30

Siyah noktalar hem kadınların hem de erkeklerin yaşadığı bir cilt problemidir. Siyah noktalar, cildin aşırı yağlanmasıyla, ölü hücrelerin fazlasıyla ciltte birikmesinden oluşur.

Cildimizin yüzeyindeki gözenekler kirli hava, toksinler, makyaj kalıntıları, yağ, kir, cildin ürettiği sebum ve bunun gibi iç ve dış nedenlerden oluşur. Gözeneklerdeki bu maddeler siyah nokta dediğimiz oluşumları neden olur. Gözenekler genişler ve cildin yağ ve nem dengesinin bozulmasıyla, siyah noktalar oluşur. 

Siyah noktalar, cilt kalitesini bozarak kötü bir cilt görünümüne neden olur. 

Cilt bakımıyla siyah noktalardan kurtulmak mümkün olsa da evde hazırlayacağınız doğal formüllerle de siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.

Siyah noktalar için evde yapılacak maskeler

Kil maskesi ile siyah nokta temizleme

Siyah noktalar için en etkili maske kil maskesidir. Aktarlardan alacağınız doğal kil ile bir miktar limon suyu ve ya elma sirkesiyle (elma sirkesi sivilcelerinize de iyi gelecektir.) karıştırarak göz çevresi hariç cildinize sürün, 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.

Maskeleme işlemi öncesinde yüzünüze sıcak su buharı tutarak gözeneklerin açılmasını sağlayabilirsiniz, böylelikle kil maskesi daha derine nüfuz ederek görevini daha etkin şekilde yerine getirir.

Bal ile siyah nokta temizleme

Bir cam kaseye 1 çay kaşığı ılık sütü  1 çorba kaşığı bal ile karıştırın. Bu karışım macun kıvamına geldiğinde yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin. Yaklaşık 10 dakika sonra cildinizi su ile yıkayın.

Limon suyu ile siyah nokta temizleme

Güne limon suyu ile yüzünüzü temizleyerek başlayın. Limon suyu gözenekleri küçülterek siyah nokta oluşumunu engeller. Bunun için cildinize limon suyunu uyguladıktan sonra cildinizi su ile durulayın.

Limon suyu cildinize çok güçlü geliyorsa su ile inceltebilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise 4 çay kaşığı limon suyunun içerisine 2 yemek kaşığı süt katabilirsiniz. Bu karışımı 30 dakika boyunca cildinizde bekletip cildinizi suyla durulayabilirsiniz.

Diş macunu ile siyah nokta temizleme

Siyah nokta temizlemek için kullanacağınız diş macunu jel, beyazlatma özelliğine sahip ve hassas dişler için kullanılan bir diş macunu olmalıdır. Ayrıca naneli bir diş macunu daha yararlı olacaktır.

Daha önceden ılık suyla yıkayın. Diş macununu siyah noktaların olduğu bölgelere elinizle yayarak sürün.

Diş macununu sürdükten sonra kurumasını bekleyin. Diş macunu kuruduktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz. 

Siyah nokta temizleme konusunda daha hızlı sonuçlar almak için diş macununa tuz ekleyebilirsiniz. 

Yumurta ile siyah nokta temizleme 

Yumurta ile siyah nokta temizleme için küçük bir kasede bir adet yumurta beyazını köpürüne kadar çırpın. Köpüren yumurta beyazını cildinize sürün ve cildinizine kağıt havlu yapıştırın. Kağıt havlu kuruduğunda kağıdın üstüne bir kat sürün ve ardından bir kağıt daha yapıştırın.

Daha sonra tüm katmanı cildinizden çekip soyun. Bu işlem sonrasında cildinizi ılık su yardımıyla yıkayın ve yüzünüzü nemlendirmeyi unutmayın.

Kabartma tozu ile siyah nokta temizleme

Kabartma tozunu ile suyu karıştırın. Bu karışım macun kıvamına geldiğinde parmaklarınız ile cildinize masaj yapın. Ardından su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Kuru cilt yapısına sahipseniz, kabartma tozuna  zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.

Temizleme bandı ile siyah nokta temizleme

Siyah nokta temizleme bantları birçok kozmetik mağzalarında ve eczanelerde bulunmaktadır. Kullanımları ise su ile nemlendirilmiş cilde uygulanarak gerçekleşir. 

Siyah nokta temizleme bandı 5 dakika kurutuktan sonra yavaşça çekilir. Bu işlemden sonra cilt gözenek sıkılaştırıcı tonik ile temizlenmelidir ki boşalan gözenekler açık kalıp tekrar kir ile dolmasın.

Siyah nokta temizleme ürünleri

Siyah nokta temizleme konusunda bir çok ürün vardır. Ancak sizlere tavsiyemiz siyah nokta temizlemek için alacağınız ürünleri seçerken içerisinde retinol, C vitamini, çay ağacı yağı içeren ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Düzenli olarak yüz yıkamak, cilt rutinleri oluşturmak ve cildi nemlendirmek son derece önemlidir. 

Siyah noktaların oluşumunu engellemek için yüzünüzü gün sonunda Yüz toniği ile temizlemelisiniz. Herhangi bir yüz temizleme jeli ya da sabunun temizleyemeceği gözenek içlerini derinlemesine temizleyen tonikler bir olmazsa olmazdır.

Gözenekleriniz fazla büyükse, gözenek sıkılaştırıcı tonikler tercih edebilirsiniz.

Tonik kullanımının yanı sıra haftada bir peeling yapmak da siyah nokta probleminize son verecektir. Cildinizde fazla sayıda siyah nokta varsa haftada bir kere peeling uygulaması yapabilirsiniz. Böylece haftaya yeni bir ciltle başlamanın yanı sıra siyah nokta oluşumunu da engellemiş olursunuz.

Siyah nokta sıkmak

Cildinizde bulunan siyah noktaları sıkmak, deri üzerinde tırnak izleri kalmasına ve elleriniz yeterince temiz değilse bakteri üremesine neden olur. 


Siyah nokta oluşumu yoğunsa ilk olarak bir dermatologtan yardım almanız, onun önereceği ve vereceği reçetelerle yola koyulmanız, sonrasında bu cilt sorununu kendi başınıza yönetmeniz en sağlıklı yöntem olacaktır.

Herkesin cilt yapısı farklı olduğundan bu yöntemleri deneyip sizin için en işe yarayanı tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x