İHRACATÇIYA VERGİSİZ AKARYAKIT MÜJDESİ!

İHRACATÇIYA VERGİSİZ AKARYAKIT MÜJDESİ!

İHRACATÇIYA VERGİSİZ AKARYAKIT MÜJDESİ!

06 Mart 2017 - 09:14

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yurt dışına çıkışlarda 900 litre mazotu inşallah ihracatı artırmak için vereceğiz. Suriye'deki iç karışıklıklardan dolayı transit geçişi yasaklamıştık. Geçen hafta almış olduğumuz kararla beraber, Başbakanımızın talimatıyla beraber Suriye'den transiti de serbest bıraktık" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tırların  yurtdışına çıkarken ÖTV'siz olarak aldıkları mazota ilişkin, "Yurt dışına  çıkışlarda 900 litre mazotu inşallah ihracatı artırmak için vereceğiz." dedi.

Tüfenkci, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Kurulunda  yaptığı konuşmasında, nakliye sektörünün ticaret ve Türkiye için ne kadar önemli  olduğunun bilinci olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya sebebiyle stratejik öneme sahip  olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Adeta bir aktarma merkezi konumunda olan Türkiye,   Asya ve Avrupa kıtalarının arasındaki stratejik köprü konumunda olması nedeniyle  de lojistik ve taşımacılık açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Kara  taşımacılığındaki güçlü filomuz, üç tarafımızın denizlerle çevrili olması ve genç  nüfusumuz ile Türkiye’de taşımacılık ve lojistik son yıllarda büyük gelişme  gösteren sektörlerin başında gelmektedir.  Dış ticaret hacmimizin artması,  lojistik sektöründeki yatırım ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Ticaretin  en önemli ayaklarından birini lojistik hizmetleri oluşturmaktadır." diye konuştu.

Tüfenkci, ulaştırmanın dünya ticaretine etkisiyle ilgili yapılan  araştırmada, ihracatta gümrük vergilerinin ihraç edilen malların değerinin yüzde  2’sini, uluslararası taşımacılığın ise ihraç malları değerinin yüzde 4,45’ini  bulduğu bilgisini paylaştı.

Günümüzde rekabet avantajının yolunun tedarik sürecini ve lojistik  hizmetlerini en iyi şekilde yönetmekten geçtiğini vurgulayan Tüfenkci, "Bu  nedenle lojistik hizmetleri artık ticarete destek sağlayan yardımcı bir sektör  olmaktan çıkıp başlı başına bir sektör olmuştur. Lojistiğini iyi yöneten  şirketler de maliyetlerinde yüzde 15 ile 50 arasında tasarruf sağlamaktadır."  ifadesini kullandı.

Tüfenkci, Türkiye'nin dünyayla rekabet edebilmesi için hızın çok  önemli olduğunu belirterek ilgili bakanlıkların yaptıkları işlemleri daha  hızlandırmak için de çalışma yaptıklarını kaydetti.

Gümrüklerdeki hızlandırma işlemlerinin yanı sıra iş birliklerine  yaptıkları iyileştirmelerle de ihracatçıların maliyetlerini düşürmeye  başladıklarını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"İhracat beyannamesi ile transit beyannamesini birleştireceğiz. Artık  ayrı ayrı beyanname vermeden, ihracat ve geçiş beyannamesini birleştirip  hızlanmanızı ve formaliteden kurtulmanızı sağlamış olacağız. Yine sizlerin  istediği konuda Maliye Bakanımız ile çalışıyoruz.. Bu hafta kararını vereceğiz...   Yurt dışına çıkışlarda artık 900 litre mazotu inşallah ihracatı artırmak için  vereceğiz. Bunlar sadece iki kapıda yapılıyor. Şimdi bunun kapı sayısını da  çoğaltacağız. Gürcistan'a giderken de vereceğiz, Batıya, kuzeye, güneye giderken  de o kapılardan bu kadar litre alarak gitmiş olacaksınız. Yani Kapıkule'den  çıktığınızda bu ÖTV'siz mazotla inşallah Almanya'ya varmış olacaksınız. Bunu  birçok kapıda hayata geçireceğiz. Suriye'deki iç karışıklıklardan dolayı transit geçişi yasaklamıştık.  Geçen hafta almış olduğumuz kararla beraber, Başbakanımızın talimatıyla beraber  Suriye'den transiti de serbest bıraktık. Artık orada malları Türkiye üzerinden  taşıyacağız."

'TÜRKİYE'NİN ŞAHA KALKTIĞI BİR DÖNEM YAŞANSIN DİYE BU SİSTEMİ GETİRİYORUZ'

Bakan Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin hızlanması gerektiğini  vurgulayarak, "Lojistikte, ticarette hız önemli. Lojistikte güven ve istirar  önemli. 'Güçlü lojistik, güçlü Türkiye' diyoruz. Yönetimde de hız, güven,  istikrar önemli. Güçlü hükümetler önemli. Onun için Meclis'te bir Anayasa  değişikliği teklifini önünüze getirdik. Niye getirdik? Tam da sizin için  getirdik. Türkiye hızlansın diye, Türkiye büroktratik engellerden kurtulsun diye,  Türkiye güveni, istikrarı yakalasın diye. Güçlü Türkiye olsun... Güçlü liderlerle  Türkiye'nin şaha kalktığı bir dönem yaşansın diye bu sistemi getiriyoruz."  şeklinde konuştu.

Tüfenkci, "Türkiye'nin 2023 hedefi 500 milyar dolara hedefini  yakalasın istiyoruz. Bu 500 milyar dolar ihracatı sizinle yapacağız. Bu ihracatı  hedefini nasıl yakalacağız? Hızlanarak, sistem değişikliğiyle yakalayacağız."  ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x