İŞTE SINIRDAN GELEN FOTOĞRAFLAR

İŞTE SINIRDAN GELEN FOTOĞRAFLAR

İŞTE SINIRDAN GELEN FOTOĞRAFLAR

02 Mart 2017 - 17:10 - Güncelleme: 02 Mart 2017 - 17:22

Türkiye-Suriye sınırına örülen dev beton duvarın arkasında mayınlı alan, devriye yolları ve kafes teller yer alıyor. 20 metre yüksekliğindeki kulelerdeki askerler, termal kameralarla sınırı gözetliyor.
Türkiye ve Suriye arasındaki 911 kilometrelik sınırın üçte birlik bölümüne inşa edilen dev beton duvar tamamlanıyor.

Reuters haber ajansı foto muhabiri Murad Sezer, Kilis'te duvarın bitmiş bölümlerini kadrajına aldı. Üç metre yüksekliğindeki yedi tonluk blokların yanlarında sınır gözetleme kuleleri yer alıyor. 20 metre uzunluğundaki kulelere takılan termal kameralar 24 saat kayıt yapıyor.

Duvarın hemen ardında sırasıyla mayınlı alan, güçlendirilmiş kafes tel engeller, hudut birliklerinin devriye yolları, birinci ve ikinci derece askeri yasak bölgeler bulunuyor.

Kilis'e 45 kilometre uzaklıktaki Höyük Hudut Karakolu'ndaki askerler ise, dürbünlerle sınırı gözetliyor.

Sınır hattındaki basın gezisini, Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı düzenledi. Tura, ulusal ve uluslararası 32 basın kuruluşundan 59 gazeteci katıldı.

1'inci Hudut Alay Komutanı Albay Alparslan Kılınç, Gaziantep-Kilis arasında kalan 69 kilometrelik bölümün üç ay içerisinde bitirileceği bilgisini verdi.

KAÇAK ARAÇ GEÇİŞİ DURDURULDU

Reuters haber ajansı, Kasım ayında da Hatay'ın Beşaslan köyünden duvar fotoğraflarını geçmişti. Fotoğraflarda, Alman K9 köpeğiyle nöbet tutan askerler ve devriye gezen zırhlı araçlar dikkat çekiyordu.

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılına göre, sınırdan illegal geçişler özellikle duvarın bittiği bölgelerde ciddi düşüş gösterdi.

Duvarın üstünden atlayarak geçmek isteyenler de dahil olmak üzere halen Kaçak geçiş girişiminde bulunanlar yok değil. Peki kimler kaçak geçiş yapıyor?

Birinci grup Türkiye'ye yasal yollardan girip kayıt yaptırmamış, geçici kimlik belgesi olmayan Suriyeli sığınmacılar. Göç İdaresi'nden alınmış bir belgeleri olmadığı için resmi sınır kapılarını kullanıp legal geçiş yapamayan insanlar, kaçak olarak sınırı aşmaya çalışıyor.

İkinci grup ise kaçakçılar. Geçmişte katırlar ve hatta araçlarla Suriye'den Türkiye'ye kaçak mazot getirenler, duvarla birlikte işlerinden olmuş durumda. İnsan geçişi halen kısmı olarak sürse de araç geçişi tamamen bitmiş durumda.

158699.jpg
1558925.jpg
7093272.jpg
3105516.jpg
3422861.jpg
1133527.jpg
1640808.jpg
6426934.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x