BİLAL ERDOĞAN: AB BİR HİRİSTİYAN TOPLULUĞU OLDUĞUNU HAYKIRDI

BİLAL ERDOĞAN: AB BİR HİRİSTİYAN TOPLULUĞU OLDUĞUNU HAYKIRDI

BİLAL ERDOĞAN: AB BİR HİRİSTİYAN TOPLULUĞU OLDUĞUNU HAYKIRDI

02 Nisan 2017 - 13:28

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Avrupa Birliği bir Hristiyan topluluğu olduğunu Papa'ya giderek, elini öperek tüm dünyaya haykırdı. Çünkü onlar kendi birliklerini İslam düşmanlığı üzerinden pekiştirebileceklerini düşünüyorlar" dedi.Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu  Üyesi Bilal Erdoğan, Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesindeki bir tesiste, sivil  toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Erdoğan, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tutumunu  eleştirdi. Avrupa Birliği ülkelerinin yaptıkları bir toplantı sonrasında Papa'ya  gittiğini belirten Erdoğan, "Avrupa Birliği bir Hristiyan topluluğu olduğunu  Papa'ya giderek, elini öperek tüm dünyaya haykırdı. Çünkü onlar kendi  birliklerini İslam düşmanlığı üzerinden pekiştirebileceklerini düşünüyorlar."  ifadesini kullandı. Çatırdayan Avrupa Birliği'nin birliğini İslam düşmanlığı üzerine  kurarak kurtarmaya çalıştığına işaret eden Erdoğan, bu konuda İslam ülkelerinin  uyanık olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Müslümanların da İslam etrafında bir araya gelmesi  gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Biz Avrupa ile çok iyi komşuluk ilişkiler kurmuş bir milletiz. 500  yıl önce de yapmıştık, bin yıl önce de yapmıştık. Bu ülkede Hristiyan'ı,  Yahudi'si, Rum'u, Ermeni'si yüzlerce yıl kardeşlik içerisinde, komşuluk hukukuyla  yaşamış ama ne zaman ki Batı'nın hegemonyası, işgalleri başlamış, ülkeler suni  sınırlarla bölünmüş buralarda huzur yine kalmamış. İşte bakın Ortadoğu,  Balkanlar, işte bakın Kafkaslar. Osmanlı'nın yüzlerce yıl huzur içinde yönettiği  beldelerde şimdi kan gövdeyi götürüyor."
 'TAYYİP ERDOĞAN BİR FANİ'

  Parlamenter sistemin güçlü ve etkili parlamento anlamına geldiğine  değinen Erdoğan, ancak söz konusu güç ve etkinliğin Türkiye'deki parlamentoda  bulunmadığını bildirdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçici olduğunu belirten  Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:  "Sanıyorlar ki Tayyip Erdoğan ilelebet Cumhurbaşkanı kalacak, hep o  kazanacak seçimleri. Tayyip Erdoğan bir fani, kendisi bunun üzerine basa basa  söylüyor. Tayyip Erdoğan'dan sonra böyle tek parti, yüzde 50 oy... bunları  göreceğimizin garantisi var mı? Yok. Olmadan istikrarı nasıl sağlayacağız?  Cumhurbaşkanı kendi kabinesini kuracak, koalisyon pazarlıklarına girmeden  icraatları başlayacak. Mecliste parçalı bir yapı olsa dahi yürütme organı bundan  etkilenmeyecek. Yürürlükteki kanunlar çerçevesinde ülkeyi yürütebilecek hükümet.  Yasama organı da yürütme organına karşı bir denge vazifesi görebilecek çünkü o  başka bir sandıkta seçiliyor. Halk gerekirse cumhurbaşkanını yüzde 51 ile  seçebilecek ama herhangi bir hükümet yüzde 51 alamayacak mecliste. Bunları  yaşayacağız. Zaten anamuhalefet geliyor diyor ki tek başlılık olacak. İkinci gün  geliyor diyor ki çift başlılık olacak. Aslında şunu söylüyor; hem yürütmede  istikrarlı bir sistem yürüyecek hem de yasama ve yürütme arasında daha iyi bir  denge mekanizması işleyecek. Bu sistemde yasama organı gerçekten yasama  faaliyetine odaklanmış olacak."

Erdoğan, muhalefetin millet iradesinin yönetime yansıyacak olmasından  korktuğunu ifade ederek, milletle barışık olmayan siyasileri milletin  cezalandırmaya devam edeceğini kaydetti. Temasları kapsamında Şanlıurfa Valiliğini, Büyükşehir Belediye  Başkanlığını ve tarihi Balıklıgöl Yerleşkesini de ziyaret eden Erdoğan'a  temaslarında Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile bazı sivil toplum kuruluşu  temsilcileri de eşlik etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x