ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

28 Eylül 2016 - 09:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesinde,Rıza Sarraf hakkındaki davayı işaret ederek, “17/25 Aralık darbe girişiminin devamını burada yapmaya çalışıyorlar” dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın geçen hafta New York’ta, Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. İktidar kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, yaklaşık 1.5 saat süren basına kapalı görüşmede, “yargı” konusu açıldığında Erdoğan, ABD’de tutuklu yargılaması süren Reza Zarraf’ın durumunu gündeme getirdi. Tutanağa da bağlanan görüşmede 17/25 Aralık soruşturmasının Türkiye’de kapandığı anımsatılarak, “17/25 Aralık da bir darbe girişimiydi. İktidarı devirme işiydi. Türkiye’de bu soruşturma kapandı. Şimdi 17/25’in devamını burada yapmaya çalışıyorlar. Hukuki olmayan yollarla, hukuk kisvesi altında” vurgulaması yapıldı.

 

'MESAFE KOYUN'

Erdoğan, Sarraf’ın tutuklanmasıyla ilgili de, “Burada görüyoruz ki şüphe halinde tutukluyorsunuz. Ama biz size bu FETÖ ile ilgili somut bilgiler, belgeler sunmamıza karşın gerekeni yapmıyorsunuz. Bu şahsın ülkenizde bulunmasına gözyumuyorsunuz” görüşünü dile getirdi. Erdoğan’ın, görüşmede ABD kanadına, “Bu stratejik ortaklığa da dostluğa da sığmaz. FETÖ ile aranıza mesafe koymanız gerekir” mesajını da verdiği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x