Özel Harekat sözlü mülakat ne zaman?

Özel Harekat sözlü mülakat ne zaman?

Özel Harekat sözlü mülakat ne zaman?

22 Şubat 2017 - 14:58

Polis Özel Harekat alımlarında yapılan sözlü mülakatlar binlerce polis adayı tarafından heyecanla bekleniyor. Yazılı sınav ve fiziki yeterlilik sınavı bitirildi. Şimdi gözler sözlü mülakatta. Peki Özel Harekat sözlü mülakat ne zaman? İşte PÖH sözlü mülakat tarihi detayları...

Yazılı sınav ve fiziki yeterlilik sınavları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Sınavlarda başarılı olan binlerce Polis Özel Harekat adayı, şimdi de heyecanla sözlü mülakat tarihini bekliyor.

PÖH SÖZLÜ MÜLAKATLAR NE ZAMAN? PÖH SÖZLÜ MÜLAKAT TARİHİ!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada toplam 10 bin Özel Harekat Polisi alınacağı bildirilmiş, yaklaşık 300 bin aday da başvurularını yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde de tamamlanan yazılı ve fiziki yeterlilik sınavlarının ardından sözlü mülakatlar yapılacak.

Sözlü mülakatlarda da başarı gösteren polis adayları, polis eğitimi için eğitim merkezlerine sevk edilecek ve yaklaşık 6 ay boyunca zorlu bir eğitimin ardından Polis Özel Harekat olacak.

İhtiyaç nedeniyle hızlandırılan çalışmalar dahilinde, eğitimlerin daha kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Şu anda sözlü mülakatların ne zaman yapılacağına dair net bir açıklama yok ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yeni polislerin 20 Mart'ta görev başında olacağını duyurmuştu.
ÖZEL HAREKAT POLİSİ OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin özel harekatçı adayı alınacak.
Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacak. Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02 Kasım tarihinde başlayacak. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı siteden açıklanacak.
PÖH EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ GÜREL: "GEREKEN TÜM EĞİTİMLER PROFESYONEL OLARAK VERİLECEK"

Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel, "Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler" dedi.

ÖZEL HAREKAT EĞİTİMLERİ NASIL OLACAK?

Özel Harekat öğrencileri, birimlere ayrılacak ve uzmanlık eğitiminden geçirilecek. Bu çerçevede öğrencilere keskin nişancı, pusuya karşı koyma, keşif, istihbarat, nokta operasyonu, rehine kurtarma operasyonu, koruma, köpek timi, bomba ve su eğitimleri verilecek.

Eğitimler tamamlandığında her bir Özel Harekat polisi, 10 kilo sırt çantası ile 2 bin 500 metreyi 15 dakikanın altında kat edebilecek, tabanca ve piyade tüfeği atışlarında yüzde 50 başarı sağlayacak düzeye gelecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x