TSK AÇIKLADI!

TSK AÇIKLADI!

İşte öldürülen terörist sayısı...

10 Mart 2017 - 11:21

Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içindeki terörle mücadele operasyonlarının ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın bilançosunu açıkladı.

Buna göre son bir haftada Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Mardin, Bitlis, Batman ve Kars'taki terörle mücadele operasyonlarında 27, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki operasyonlarda ise 71 teröristin etkisiz hale getirildi.
FIRAT KALKANI BİLANÇOSU
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar 2 bin 647’si ölü olmak üzere toplam 3 bin 60 DEAŞ, 425’i ölü olmak üzere toplam 462 PKK/PYD/YPG mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2 bin 325 hedefin imha edildiği bildirildi.
TSK tarafından yapılan bilgilendirmede, terör örgütlerinin etkisiz hale getirilerek sivillerin normal yaşamlarına dönmesine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'na devam edildiği vurgulanarak, şöyle devam edildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudut hattının emniyete alınması, bölgede bulunan DEAŞ ve PYD/YPG/ PKK terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi ve sivillerin normal yaşantılarına dönebilmesine olanak verebilmek amacıyla Fırat Kalkanı Harekâtına devam edilmektedir. Fırat Kalkanı Harekatının başlangıcından bugüne kadar 2.647'si ölü olmak üzere toplam 3.060 DEAŞ mensubu, 425'i ölü olmak üzere toplam 462 PYD/YPG/PKK mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Türk Hava Kuvvetleri tarafından, toplam 2325 hedef imha edilmiştir. Ayrıca harekâtın başlangıcından bugüne kadar tespit edilen 3.888 EYP ve 92 Mayın imha edilmiştir. 09 Aralık 2016 tarihinde başlayan El Bab Harekatı'nda 24 Şubat 2017 tarihinde şehir merkezi tamamen kontrol altına alınarak başlanan patlayıcı/mayın arama/temizleme çalışmalarına devam edilmektedir."

"TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA VE KESİNTİSİZ SÜRECEK"
"Gelinen bu aşamada TSK; Fırat Kalkanı ve Musul Harekatı kapsamında koalisyonun gerektirdiği işbirliği ve koordinasyon esaslarını gözeterek destek faaliyetlerine devam etmekte, teröristle mücadelenin gerektirdiği kolluk kuvvetlerine destek kapsamında da operasyonel faaliyetlerini yerine getirme azim ve kararlılığını sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı Harekatının başlangıcından itibaren bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Milli varlığımızın yegane koruyucusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının ve nazlı bayrağımızın bekası için sarsılmaz iradesiyle görevinin başındadır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x