DOMATES FİYATLARI 10 GÜN İÇERİSİNDE DÜŞECEK! İŞTE O...

DOMATES FİYATLARI 10 GÜN İÇERİSİNDE DÜŞECEK! İŞTE O FİYAT...

DOMATES FİYATLARI 10 GÜN İÇERİSİNDE DÜŞECEK! İŞTE O FİYAT...

08 Mayıs 2017 - 09:34

Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Akbaş, 10 gün içinde yeni ürünlerin yetişmesiyle domates fiyatlarının 1,5 - 2 TL olacağını öngördüklerini açıkladı.
Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş, son dönemde artan fiyatıyla adından söz ettiren nisan ayının zam şampiyonu domatesin fiyatının baharlık ürünlerin piyasaya çıkmasıyla düşmesini beklediklerini söyledi.

Bu yıl hem domates ihracatının arttığını hem de iç piyasada aşırı bir ürün talebi olduğunu dile getiren Akbaş, "Yaşanan olumsuz olaylar, soğuk hava şartları ve rekoltenin az olması nedeniyle domates fiyatları çok ciddi arttı. Zaman zaman bu tür olaylarla karşılaşabiliyoruz, yeni ürünler henüz çıkmadı. Sezon arası dediğimiz geçiş dönemlerinde bu tür olaylar olabiliyor ama 10 gün içinde yeni ürünlerin yetişmesiyle domates fiyatlarının normal bandına inmesini ve 1,5-2 TL arasından satılmasını öngörüyoruz. Özetle domates fiyatları 10 güne kadar 1,5 liraya kadar düşebilir" diye konuştu.

Mayıs sonu fiyatların normale dönmesi bekleniyor

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz da domatesteki fiyat artışının rekoltedeki düşüşten kaynaklandığını ifade ederek, mayıs ayının sonlarına doğru yeni ürünlerle fiyatların normal seyrine döneceğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x