ÇOK KRİTİK İSİMLER ÇÖPE BIRAKILAN ZARFTAN ÇIKTI!

ÇOK KRİTİK İSİMLER ÇÖPE BIRAKILAN ZARFTAN ÇIKTI!

ÇOK KRİTİK İSİMLER ÇÖPE BIRAKILAN ZARFTAN ÇIKTI!

05 Haziran 2017 - 09:30

FETÖ’nün en gizli biriminin yer aldığı listelerden birinin nasıl deşifre edildiği ortaya çıktı. 15 Temmuz’dan 12 gün sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'ne arayan bir ihbarcı, çöp kutusuna isim listesi bıraktığını söyledi. İki zarftan çıkan liste incelendi, örgütün Yargıtay'dan MİT'e TSK'dan Emniyet'e devlet kurumlarına sızan üyelerini yöneten abilere ulaşıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) en gizli birimi mahrem imam yapılanması, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarla büyük ölçüde çökertildi. Asker, öğretmen, doktor, eczacı gibi hemen her meslek grubundan olan ve devlete kadrolarına sızan örgüt üyelerini yöneten imamların nasıl deşifre edildiği de gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Karar Gazetesi'nin haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü tutanaklarına göre darbe girişiminden sadece 12 gün sonra 27 Temmuz saat 20.28’de Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nı arayan bir ihbarcı, rütbeli bir yetkiliyle görüşmek istediğini, önemli bilgiler vereceğini söyledi. Adını vermek istemeyen ihbarcı, görüştüğü emniyet yetkilisine “Elimde çok önemli bilgiler var. Bu bilgileri kapalı bir zarf içerisinde, Emniyet Genel Müdürlüğü binasının alt kısmında bulunan Cemal Süreyya isimli parktaki çocuk kaydıraklarının karşısında otobüs durağının arka hizasında kalan çöp bidonunun içerisine bıraktım. Bu bilgiler çok önemli, bu nedenle hemen alın. Detaylı bir şekilde incelendiğinde FETÖ/PDY ile alakalı çok önemli konular çözülecek. Güvenliğimden endişe ettiğim için de ismimi vermiyorum” dedi.

İhbarın ardından tarif edilen yere giden terörle mücadele ekipleri, çöp bidonu içerisinde 23X32 cm ebatlarında sarı bir zarf buldu. Zarf içerisinde de 11 sayfalık bir isim listesi ile beyaz renkli ikinci bir zarf bulundu. Beyaz zarftan da 6 sayfadan oluşan ikinci bir isim listesi çıktı. Emniyet, iki isim listesini de inceledi. Listelerdeki 228 kişinin FETÖ’nün mahrem imamları olduğu saptandı. İsimler üzerinde yapılan araştırmada, 28’i hakkında daha önce FETÖ’den işlem yapıldığı, 25’inin 15 Temmuz’da yakalandığı, 15’inin isimlerinin ise farklı ifadelerde geçtiği tespit edildi. Emniyet, bu listelerle ilgili MİT Müsteşarlığı’nı da bilgilendirdi. MİT, Emniyet’e gönderdiği yazıda listelerin doğruluğunu teyit etti. Zarflardan çıkan listelerde kişilerin TC kimlik numaraları, kullandıkları GSM hatlarının bile yer alması, ihbarı yapan kişinin FETÖ yöneticisi olduğu kuşkusunu doğurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x