FETÖ’NÜN ÖĞRENCİ DEVŞİRME YÖNTEMLERİ İDDİANAMEYE...

FETÖ'NÜN ÖĞRENCİ DEVŞİRME YÖNTEMLERİ İDDİANAMEYE GİRDİ!

FETÖ'NÜN ÖĞRENCİ DEVŞİRME YÖNTEMLERİ İDDİANAMEYE GİRDİ!

25 Eylül 2017 - 11:40

Osmaniye'de  Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 154'ü  tutuklu 381 sanık hakkında 32 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle hazırlanan  iddianamede, örgütün lise ve üniversiteli gençleri kendi saflarına çekme  yöntemlerine yer verildi.
FETÖ/PDY'nin Osmaniye'deki "çatı yapılanmasına" yönelik hazırlanan ve  2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen bin 457 sayfalık iddianamede, örgütün lise  ve üniversitede okuyan gençleri kendi saflarına çekmek için uyguladıkları  yöntemler yer aldı.

Sanıkların "silahlı terör örgütü yönetme", "silahlı terör örgütüne üye  olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet"  suçlarından cezalandırılması istenen iddianamede, her lise ve üniversitenin bölge  talebe mesullerinin (BTM) olduğu ve BTM'lerin sorumluluklarındaki okullarda  organizasyonlar yaptıkları, örgüte kazandırılmak istenen öğrencileri seçtikleri  belirtildi.

İddianamede, BTM'lerin örgüte bağlı öğrenciler aracılığıyla FETÖ'ye  kazandırılmak istenen yeni öğrencileri tespit ettiği ve bu bağlamda çalışmalara  başladığı ifade edilirken, örgütsel faaliyetlerde Osmaniye Korkutata  Üniversiteliler Derneği (OKÜDER) ve Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği (OSTED)  gibi Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan derneklerin kullanıldığı kaydedildi.

Her lise ve üniversiteden sorumlu BTM'lerin örgüt içinde "ED" olarak  adlandırılan "eğitim danışmanları"na bağlı olarak çalıştığı, "ED"lerin ise direkt  olarak il imamlarına bağlı olduğu belirtilen iddianamede, ED'lerin tayine tabi  (TT) kadrosunda çalışanlardan oluştuğu, sigortalarının örgüte bağlı iş yerlerinde  yapıldığı ancak hiçbirinin bu iş yerlerinde çalışmadığı, tek görevinin BTM'ler  ile iletişimi ve koordinasyonu sağlamak olduğu bilgisine yer verildi.

Kuru fasulye günleri

İddianamede, soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz  yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.A'nın ifadeleri yer  aldı.

M.A, ifadesinde örgütün lise ve üniversite yapılanmalarının başında  "BTM" olarak adlandırılan bölge talebe mesullerinin bulunduğunu belirtti.

Örgüte yeni gençler kazandırmak için OKÜDER tarafından ücretsiz yemek  organizasyonları düzenlendiğini ayrıca her cuma "kuru fasulye günü" etkinliği  yapılarak gençlerin etkilenmeye çalışıldığını belirten M.A, Kredi Yurtlar  Kurumu'nda kalan öğrencileri FETÖ safına çekmek için bu yurtlara, örgüte bağlı  öğrencilerin yerleştirildiğini ve bunların yurt masraflarının örgüt tarafından  karşılandığını, örgüte bağlı öğrencilerin belirledikleri öğrencileri etkilemek  için kafeterya ve benzeri yerlerde iletişim kurduklarını, daha sonra ise  saflarına çektikleri öğrencileri yanlarına alarak örgütün evlerine çıktıklarını  ifade etti.

M.A, ayrıca örgüte faydalı olduğu düşünülen, sigara kullanmayan ve kız  arkadaşı bulunmayan gençler arasında 6 kişi tamamlanınca bu gruba bir ev  açıldığını söyledi. Her evin bir abisi olduğunu anlatan M.A, diğer 5 kişinin bu  abiye tabi olduğu, evde kalan öğrencilerin itaat etme derecesine göre 1 yıldız, 2  yıldız gibi derecelendirildiği ve yüksek dereceli öğrencilere karşılıksız burs  gibi ödüller verildiği bilgilerini aktardı.

Örgüt meslek liselerine de el atmış

İddianamede, meslek liseleri ve endüstri meslek liselerinde okuyan  öğrencileri örgüt safına çekmek için FETÖ'ye bağlı OSTED'in kullanıldığı, BTM'ler  tarafından belirlenen öğrencilere OSTED aracılığıyla örgüte bağlı sanayi  kuruluşlarında staj yaptırıldığı ve harçlık verildiği bilgisine yer verildi.  Ayrıca staj yapan öğrencilerin, mezuniyet sonrası iş garantisi vaadiyle örgüte  kazandırılmak istendiği de iddianame yer aldı.

FETÖ'nün, Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültelerinde okuyan  öğrencileri örgüte kazandırmak için ise yine OSTED'i kullandığı bildirilen  iddianamede, OSTED'in hazırladığı "OSTED Korkutata Üniversitesi El Ele" isimli  projeyle öğrencilere dernek binasında bilgisayar ve İngilizce gibi ücretsiz  kurslar düzenlediği, kurslara katılanlara ise harçlık verildiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x