FERDA YILMAZ İLE ÇOK ÖZEL! MÜZİKLE GELİP MÜZİKLE...

FERDA YILMAZ İLE ÇOK ÖZEL! MÜZİKLE GELİP MÜZİKLE GİDİYORUZ...

Müzigin insan hayatındaki önemi ve motivesi üzerine, “oğlunun hangi mesleği seçeyim” sorusu karşısındaki sıradışı cevabı…

25 Mayıs 2017 - 10:11 - Güncelleme: 25 Mayıs 2017 - 16:01

Narlıdere Belediyesi “Popüler Müzik Korosu” kurucusu ve şefi "Ferda Yılmaz" ile müzik dolu, hayata dair içten bir sohbet.

Müzigin insan hayatındaki önemi ve motivesi üzerine, “oğlunun hangi mesleği seçeyim” sorusu karşısındaki sıradışı cevabı…  

Her sene ”Ferda Yılmaz" yönetimindeki bahar konserine konuk sanatçı olarak birbirinden ünlü sanatçılar eşlik ediyor. Bu bahar sunuculuğunu sevgili "Hakan Eren'in" yaptığı, sevgili "Yeşim Salkım'ın" konuk sanatçı olarak katıldı.

Keyifli okumalr ve izlemeler…

KEPÇE İLE CEZVE SOHBETLER  - FERDA YILMAZ

 

KEPÇE/ Ç.T.- Merhabalar..Cezve’cim biliyor musun? Bugün konuğumuz kim?

CEZVE/H.K.- Evet biliyorum. Tabiki de biliyorum. Ferda Yılmaz. Ferda Hanım sizi ve koronuzu kısaca  biraz tanıyabilirmiyiz.

F.Y.-Biz yaklaşık 9 yıllık bir koroyuz. Türkiye’de bir ilk olan Popüler Müzik korosunu Gaziemir Belediyesi’nde kurduk. Popüler müzik koroları belediyelerde ilk olan bir projedir. Popüler müzik korosu Türkiye’de hiç bir belediyede yok. Vokal müzik yapıyoruz. Tek seslilikten çıkarıp biraz daha amatörlere yönelik bir koroyuz. Bu koroda çalışma yaparken karşımıza Sanatçı Jale çıktı. İyikide çıktı diyoruz. Ve onunla beraber olmazsa olmazımız tabiki Hakan Eren çıktı. O günden sonra bizim yolumuz bizim ufkumuz ve herşeyimiz değişti. Televizyonlarda görüp izlediğimiz ve hayal edemediğimiz sanatçılarla bir bir sahne almaya başladık. Hakan Eren ve onunla birlikte bize destek olan sanatçılarla birlikte yürümeye devam ettik.  

CEZVE/H.K.- O halde hayallerimiz gerçeğimizdir diyebilirmiyiz?

F.Y.- Aynen öyle. Hayal bile edemezdim. Gerçek oldu.Mesleğime ve işime binlerce şükrediyorum. Bütün arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.

CEZVE/ H.K.- Kepçecim senin düşüncenide  çok merak ediyorum.

KEPÇE/ Ç.T.- Cezvecim Ferda Hanım gerçekten büyük bir projeye imza atmış. Bu projeyi ayakta alkışlamak gerek. Ülkemizde olmayan bir projeyi ilk ve tek olarak İzmir’de canlandırmış. Belkide birok belediye örnek alarak Popüler müzik korosu kuracak. Ve belediyelerde bu koroları kurarkende Ferda Hanım’dan destek alacaklardır. Ferda Hanım uzun bir yol katedip bu noktalara geldiniz. Çok anlam yüklediğiniz ve sizin için özel olan bir konser oldumu?

F.Y.- Bu koro ile yaptığım hiçbir konseri unutmam mümkün değil.Çünkü her biri ayrı bir sınav ve her biri başka bir hayal ve her biri ayrı bir heyecan.Konserlerimin hiçbirini bir diğeri ile kıyaslamıyorum. Herbiri kendi adına çok keyifli geçen etkinlikler olmuştur. Amacımız müziği doğru aktarabilmektir. Bugüne kadar dinlediğimiz  şarkılara can veren isimlere teşekkür  etmek, bu koronun bir amacıda o. Bakın şimdiye kadar gelen sanatçılara. Müziğin mutfağında olan isimler, aranjörler. Garo Mafyan’dan Nukhet Duru’ya, Seyyal Taner’den Rana Selçuk Alagöz’e  kadar bize inanıp güvenip geldiler.Hiç nereye geleceklerini bilmeden geldiler. Konuklarımızı her uğurladığımızda inanılmaz bir koro ile sahne aldık ve süper işler yapıyorsunuz diyerek gittiler. Ve bu projeyi amatörlerle yapmış olmak büyük bir keyif ve gurur kaynağıdır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x