"YEMİN KRİZİ"NİN SİMGE İSMİ MERVE KAVAKÇI YENİDEN...

"YEMİN KRİZİ"NİN SİMGE İSMİ MERVE KAVAKÇI YENİDEN VATANDAŞLIĞA ALINDI

"YEMİN KRİZİ"NİN SİMGE İSMİ MERVE KAVAKÇI YENİDEN VATANDAŞLIĞA ALINDI

03 Temmuz 2017 - 14:38

Fazilet Partisi'nden milletvekili seçildiğinde başörtüsüyle katıldığı Meclis'teki yemin töreninden çıkarılan Merve Safa Kavakçı, tekrar Türk vatandaşlığına alındı.
18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek Meclis'e giren ve yemin törenine o dönem yasak olan başörtüsüyle katıldığı için hakkında soruşturma açılan ve sonrasında vatandaşlıktan çıkarılanMerve Kavakçı yeniden T.C. kimliğine kavuştu.

BAKANLAR KURULU KARARIYLA KALDIRILDI

Merve Safa Kavakçı'nın Türk vatandaşlığının kaybettirilmesine dair Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırıldı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Kavakçı'nın Türk vatandaşlığının kaybettirilmesine dair 13 Mayıs 1999 tarihli Bakanlar Kurulu kararı, İçişleri Bakanlığının 12 Mayıs 2017 tarihli yazısı üzerine, 26 Mayıs'ta Bakanlar Kurulunca yürürlükten kaldırıldı.

RAVZA KAVAKÇI'DAN İLK YORUM

Karar sonrası Merve Kavakçı'nın kız kardeşi AK Parti İstanbul milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan Twitter'dan açıklama yaptı. Kan, "13 Mayıs 1999 - 3 Temmuz 2017. Bir hak ihlali daha ortadan kalktı. Sn.Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye yazdı.

BAŞÖRTÜSÜ NEDENİYLE MECLİS'TEN ÇIKARILMIŞTI

28 Şubat'tan iki yıl sonra 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak Meclis'e giren Kavakçı, yemin törenine başörtülü geldiği için sert tepkilere maruz kalmış, Meclis'ten çıkarılmıştı.

VATANDAŞLIĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

İsmi etrafında dönen tartışmalarda Kavakçı'nın ABD vatandaşlığı da taşıdığı, ancak bunu Bakanlar Kurulu'na bildirmediği gerekçesiyle vatandaşlığı düşürülmüştü. Dokunulmazlığı da kaldırılan Kavakçı'nın evi, o dönemin simge isimlerinden savcı Nuh Mete Yüksel'in emriyle aranmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x