TER KOKUSUNA ELVEDA DEYİN!

TER KOKUSUNA ELVEDA DEYİN!

TER KOKUSUNA ELVEDA DEYİN!

06 Mayıs 2017 - 18:01


Kişinin yaşam kalitesini düşüren aşırı terleme tedavisinde son yıllarda botoks yöntemi öne çıkıyor. Bu uygulamayla koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanları gibi bölgelerdeki terlemeler  8-10 ay boyunca engellenebiliyor…
Birçok nedeni var
Aşırı terlemenin en önemli nedenleri arasında stres, bazı uyarıcı ilaçlar, tiroit bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezinde görülen hastalıklar, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, bazı kanserlerin tedavisinde kullanılan ilaçlar ve hormonlar yer alır. Sistemik hastalıklardan diyabete kadar pek çok sağlık sorunu terletebilir. Terleme, neden olduğu koku nedeniyle de kişinin sosyal hayatını negatif yönde etkiler.
Tedavi öncesi neler yapılmalı?
Terleme sorununa karşı farklı tedavi şekilleri uygulanabilir:
1-Hastanın beyaz renkli, hafif, pamuklu giysiler ve çoraplar giymesi tavsiye edilir.
2-Bölgeye yönelik kurutucu pudra ve solüsyonlar kullanılması tavsiye edilir. Pudralar nemi alıp, bölgenin kurumasını sağlayabilir ve antiseptik ilaçlar ikinci enfeksiyonun yerleşmesini engelleyebilir.
3- İyontoforez: Özellikle ellerdeki, ayaklardaki ve koltuk altı bölgesindeki aşırı terlemede kullanılan bir yöntemdir.
4- Botoks tedavisi: Özellikle el içi, ayak tabanı ve koltuk altı terlemesinde kullanılan bir ilaçtır. Bu yöntem ter bezlerini çalıştıran sinirlerin faaliyetlerini azaltarak terlemeyi birkaç kat azaltır.
Botoks nasıl uygulanır?
Tıpta birçok alanda mucizevi tedavi sağlayan botoks (botolinum toksin) aşırı terleme sorununun tedavisinde de kullanılır. Kolaylıkla uygulanabilecek bu yöntem ortalama 15-30 dakika içinde yapılan pratik bir uygulamayla uzun bir süre boyunca rahat etmenizi sağlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x