ANKARA-BERLİN-PARİS HATTINDA KRİTİK GÖRÜŞME!

ANKARA-BERLİN-PARİS HATTINDA KRİTİK GÖRÜŞME!

ANKARA-BERLİN-PARİS HATTINDA KRİTİK GÖRÜŞME!

07 Nisan 2017 - 08:29

ABD yönetiminin Suriye’de rejim güçlerinin sivillere yönelik kimyasal saldırısının ardından askeri müdahale seçeneğini dile getirmesi üzerine, bu gece Ankara – Berlin ve Ankara – Paris arasında iki kritik telefon görüşmesi yapıldı.
Suriye’de Esad güçlerinin sivil katliama dönüşen kimyasal saldırısının ardından ortaya çıkan gelişmeler boyutlanarak sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’de rejime karşı askeri müdahale seçeneğini de ifade eden açıklamalarının ardından diplomasi trafiği hızlandı.

Ortaya çıkan yeni tablo, hem diplomatik hem de askeri açıdan her senaryoya hazırlıklı olan Ankara’da ilgili devlet birimlerinde hassas bir biçimde izleniyor.

Yeni gelişmeler üzerine bu gece Ankara – Berlin ve Ankara – Paris hattında iki önemli telefon görüşmesi yapıldı. Almanya ve Fransa AB’nin lokomotifi konumunda iki önemli küresel güç.

Diplomatik kaynaklardan Milliyet’e yansıyan bilgilere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu gece Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve Fransa Dışişleri Bakanı Marc Ayrault ile ayrı ayrı telefonda görüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x