DENİZ BAYKAL’DAN BAŞKANLIK TEPKİSİ

DENİZ BAYKAL'DAN BAŞKANLIK TEPKİSİ

01 Kasım 2016 - 10:32

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başkanlık tepkisi: Türkiye’nin ayarlarıyla oynama. Devletin bu kurumsal düzenini tahrip etme, sarsma çiğneme.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık çıkışı sonrası yaşanan tartışmalara CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal da katıldı.

CNN Türk canlı yayınındaki Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan moderatörlüğünde gazeteciler Hande Fırat ve Abdülkadir Selvi'nin sorularını yanıtlayan Baykal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yürütülen başkanlık tartışmalarına ilişkin "Türkiye’nin ayarlarıyla oynama. Devletin bu kurumsal düzenini tahrip etme, sarsma çiğneme. Biraz anlayışlı ol lütfen ya. Al onun içinde yürü. Bakanları zaten istediğin gibi getiriyorsun, başbakana çekil git diyorsun gidiyor. Sen gel diyorsun geliyor" diye konuştu.

Mevcut sistemle Erdoğan'ın çözüm sürecinde, FETÖ'yle mücadelede ve Suriye meselesinde ciddi hatalar yaptığını ileri süren Deniz Baykal, "Seni Apo aldatmış, Fethullah Gülen aldatmış, Esad aldatmış, Ergenekon'da aradığıns avcı seni aldatmış şimdi diyor ki verin bana Başkanlığı. Ya bu kadar aldanan adamın eline bu kadar yetkiler verilir mi? Bu kadar kudret verilir mi?" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x