CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE AYAĞA KALKTI, BUNU BÖYLE...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE AYAĞA KALKTI, BUNU BÖYLE BİLESİNİZ

MALAZGİRT'TE TARİHİ GÜN!

26 Ağustos 2017 - 15:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nda konuştu:

"Anadolu, Ey Anadolu... Altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş Anadolu, geçmişimiz Anadolu... Yazık sana ağlamayan şaire, sana titremeyen vicdana... 15 Temmuz'da Türk milleti sana öyle bir sahip çıktı ki tüm dünya şaştı kaldı."

"Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse bizde o gün onlarla mücadele ettik. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır."

"Sultan Alparslan 1071'de Anadolu'nun kapılarını milletimize açmıştı. Bizde vizyonumuzla, projelerimizle Anadolu'yu yeniden her anlamda merkez haline getireceğiz."

"Milletim meydanlara çıktı. İşgalcilerin, hainlerin karşısına dikildi. Türkiye artık ayağa kalktı. Bunu böyle bilesiniz. Bu şahlanışı durduramazsınız"
Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 946'ncı yıl dönümü törenle kutlanıyor. Helikopterle alana gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini bekleyen on binlerce vatandaşa hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Anadolu, Ey Anadolu... Altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş Anadolu, geçmişimiz Anadolu... Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız Anadolu. 946 yıldır bizimlesin. Bunca yıldır kardeşlerinin hem köprüsü hem umudu oldun. Bugünde devam ediyorsun. Yazık sana ağlamayan şaire, sana titremeyen vicdana... 15 Temmuz'da Türk milleti sana öyle bir sahip çıktı ki tüm dünya şaştı kaldı. Ne diyor şair; Dur yolcu, eğilde kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Sultan Alparslan savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, "Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir" demiştir. Bu zafer bize yeni bir istikbal kazandırdı. Yaklaşık iki asır sonra da Osmanlı çınarı Anadolu'da kök salmaya, 7 iklim, 4 kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı. 
"MALAZGİRT ZAFERİ UZUN ZAMAN İHMAL EDİLDİ"

Anadolu'da hikayemizin başladığı yer Malazgirtti.. Bu toprakları asla unutamayız. Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Malesef Malazgirt uzun yıllar ihmal edildi. Malazgirt'i devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. Bugün millet Malazgirt'te. Sizlerle iftihar ediyorum. Siyasi hayatımız boyunca milletimizi takip ettik. Bundan sonra da Malazgirt Zaferini burada anlamına yakışır şekilde kutlayacağız. Sultan Alparslan 1071'de Anadolu'nun kapılarını milletimize açmıştı. Bizde vizyonumuzla, projelerimizle Anadolu'yu yeniden her anlamda merkez haline getireceğiz. Biz 80 milyon tek milletiz, bizi bölemeyecekler, biz etle kemik gibi, etle tırnak gibi tek milletiz. Tek bayrak.. Bayrağımıza eş bayrak asla... Tek vatan.. Kimse bu vatanımızı bölmeye parçalamayı aklından geçirmesin. Şu anda Cudi'de, Küpeli'de, Bestler'de buraları teröristlere mezar ettik. Terör bitene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Mehteriyle 16 devlet kurmuş bu devlet ve onun temsilcileriyle bugün buradayız. Bakanlarımızla sizlerle bir aradayız. Devlet ve millet bir olduk. Paralel devletmiş, şuymuş buymuş... Bizim bir devletimiz var.

OYUN AYNI SADECE FİGÜRANLAR FARKLI

29 Mayıs'ta Bizans Surlarında Osmanlı Bayrağı dalgalanmaya başladığında dünya yeni bir çağa adım atmıştı. Çanakkale Zaferi, artık ayağa kalkamaz denen bir milletin yeniden şahlanışı olmuştur. 15 Temmuz'da bir darbe girişimi gibi görünen ama bizi bu topraklardan söküp atmaya dönük bir hamleyle karşılaştık. Ucu Pensilvanya'ya dayanan bu malum zatla, 15 Temmuz'da milletim onlara ciddi bir fatura ödetti. Bu defa da bayrağımıza, ezanımıza ve geleceğimize sahip çıkarak bu işgal teşebbüsünü boşa çıkardık. Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse bizde o gün onlarla mücadele ettik. Oyun aynı sadece figüranlar farklı. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ... diğer terör örgütleri birer piyondur. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır. Bugün milletçe yedi düvele karşı mücadele etmiş olabiliriz. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te giydiği kefen bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam etmiştir.

Türkiye artık ayağa kalktı bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz. Biz ancak Rüku'da eğiliriz. Çünkü bizi doğru yola iletecek olan sadece Rabbimiz'dir.

TÜRKİYE AYAĞA KALKTI, BUNU BÖYLE BİLESİNİZ

Milletim meydanlara çıktı. İşgalcilerin, hainlerin karşısına dikildi. Bir söz var; Türkleri ne yerde süründüreceksin, ne de doğrulmalarına izin vereceksin. Sürünecek olurlarsa gururlarına dokunur, küllerinden yeniden doğarlar. Ayağa kalkarlarsa önlerinde duramazsın. Türkiye artık ayağa kalktı. Bunu böyle bilesiniz. Bu şahlanışı durduramazsınız. Anadolu dediğimiz bu ulu çınar, gölgesinde yaşayan 80 milyon insanı ile,  tarihi ile tüm zenginlikleri ile gürlemektedir. Yeter ki, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.

Bizim bir medeniyet iddiamız var. Bunu da başaracağız. Medeniyeti taş üstüne taş koyanlar kurabilir. Eğer siz kendiniz için çalışmazsanız birileri gelir sizi kendileri için çalıştırır. Artık bu millete eğilmek yok. Kararlı bir şekilde, tıpkı Sultan Alparslan'ın, Yavuz Sultan Selim'in, Gazi Mustafa Kemal'in yaptığı gibi ancak bir ve beraber olursak bu zulmün önüne geçebiliriz.

Hemen yanı başımızda, Ahlat'taki mezar taşlarında mezarlarda kimin yattığının Farsça, Arapça dile getirildiğini yazanın da Türk ya da Kürt olduğunuz görürüz.

Peygamberimizin Fetih müjdesinin anahtarı olan bu bölge inşa edeceğimiz yeni geleceğimizin de sembolü haline gelecektir.

Okçuluk, atlı binicilik, güreş gibi ata sporlarımızı da ihya etme çabalarının öne çıktığını görüyorum. Bu gayreti ben de destekliyorum. Okculuk Vakfımızın çabalarını yakından takip ediyorum. Osmanlı'da kemankeş, yani okçu olmak isteyen kişiye, üstadı bir sır fısıldarmış. Bu sır Enfal Suresi'nin 17. Ayeti'nin bir bölümüdür; Attığın zaman, onu sen atmadın, Allah attı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x