PKK’nın ’sözde’ sorumlusu öldürüldü

PKK'nın 'sözde' sorumlusu öldürüldü

12 Ekim 2016 - 19:30

BİTLİS'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Bölmedere Köyü kırsal kesiminde jandarma ekipleri tarafından sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada PKK'nın sözde Güroymak sorumlusu olduğu açıklanan 1 PKK'lı terörist ölü, 1 PKK'lı terörist de yaralı olarak ele geçirildi.
Bitlis Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen-17 operasyonu kapsamında dün saat 22.30 sıralarında Güroymak İlçesi'nin Bölmedere Köyü kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında çıkan çatışmada PKK'nın Güroymak sorumlusu olduğu belirlenen 1 terörist ölü, 1 terörist yaralı olarak ele geçirildi. Teröristlerin yanında M-16 piyade tüfeği, 1 Kalaşnikof, 'Sigsauer' marka tabanca ve 4 l bombası ele geçirildiği belirtildi. Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada , "Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadele operasyonlarına kararlılıkla devam edecektir" denildi.

BAŞINA 1 MİLYON TL ÖDÜL KONULMUŞTU 

Genelkurmay Başkanlığı, Bitlis'in Güroymak İlçsinde 1 ölü ve 1 yaralı olarak ele geçirilen PKK'lılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, öldürülen PKK'lılardan sözde Güroymak sorumlusu 'Rojhat Vartinus' kod adlı M.N.Ö olduğu ve bu teriröst için 1 milyon TL para ödülü konulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, 11 Ekim 2016 tarihinde Bitlis ili Güroymak ilçesi kırsalında istihbarata dayalı pusu-dinleme faaliyeti icra edildiği sırada, teröristlerle sağlanan temas neticesinde ele geçirildikleri belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x