SALONDA ŞOKE EDEN SÖZLER! ERKEKSEN DIŞARI GEL!

SALONDA ŞOKE EDEN SÖZLER! ERKEKSEN DIŞARI GEL!

SALONDA ŞOKE EDEN SÖZLER! ERKEKSEN DIŞARI GEL!

14 Temmuz 2017 - 09:33

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Cumhurbaşkanına suikast girişimi davası, avukatlar ve sanıklar arasında gün boyu devam eden tartışmalar ile sona erdi.
Duruşmada son olarak Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Balcı bilirkişi olarak dinlendi. Balcı’ya sanıklar tarafından rapor ile ilgili sorular sorulurken, Cumhurbaşkanlığı avukatlarının müdahale etmesi üzerine sanıklardan birinin avukatları ‘Delikanlıysan dışarı gel’ diyerek tehdit etmesi ile yine gerginlik yaşandı.

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te şehit edilen polis memurları Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin’in ölümü ile ilgili olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Balcı bilirkişi olarak dinlendi. Otopsi raporları hakkında bilgi veren Balcı, iki polis memurunun silahlı yaralama sonucu hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini, şehit polislerden Nedip Cengiz Eker’in sol göğüs yanında bulunan yara kesici ve delici alet yarası olmadığını söyledi. Balcı, “Çünkü çevresinde yaranın oluşturduğu hasarlar var. Yaranın giriş yeri ve vücut içerisindeki hasar göz önüne bulundurulduğunda bunun kinetik enerjisinin yüksek bir silahtan olduğu görülüyor. Mermi çekirdeğinin uzun namlulu silaha ait olduğu kanaatindeyim” dedi.

Diğer şehit polis memuru Mehmet Çetin’in vücudunda ise 4 kurşun yarası bulunduğunu belirten Balcı, “Mehmet Çetin’in vücudundaki giriş ve çıkış yaraları numaralandırıldığında en az 4 ateşli mermi çekirdeği tanımlanmıştır. Yaraların ateşli silah ile olduğu görülmektedir. Yaraların görüntüleri değerlendirildiğinde 3 yaranın kinetik enerjisi yüksek uzun namlulu silahtan, diğer bir kurşunun ise uzun ya da kısa namlulu silahtan gerçekleştirildiği görülmektedir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x