BUCA’DA OKUL KANTİNLERİ DENETLENİYOR

BUCA'DA OKUL KANTİNLERİ DENETLENİYOR

21 Ekim 2016 - 10:05

Buca Belediyesi, çocukların daha sağlıklı ve temiz kantinlerden alış veriş yapabilmeleri için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ruhsat, Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü denetimlerde eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmeleri kontrol ediliyor. Denetimler de dengesiz beslenmeye ve şişmanlığa (obezite) sebep olabilecek yiyecekler, enerji yoğunluğu yüksek ancak besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı, aromalı içecekler, kızartma ve cipsler vb. yiyeceklerin satışının yapılmasına izin verilmiyor. Bu tür yiyecek madde satışı yapılan kantinlere ise cezai işlem uygulanıyor.

Buca Belediyesi, ilçe sınırları içindeki ilk, orta ve liselerde bulunan yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde denetimlere başladı. Okulların açılmasıyla öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasını önlemek amacıyla yapılan çalışmalarda ilçede bulunan tüm okul kantinleri denetlenecek.

Üç haftaya kadar bitmesi planlanan denetimlerde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantinin ve personelin genel hijyen durumu, kullanılan gıdaların muhafaza koşulları, gıdaların son kullanma tarihleri ve eğitim kurumlarında satışı yasak gıdalarla (cips, kola, enerji içeceği, patates kızartması, beyaz ve kırmızı et) ilgili incelemeler yapılmaya başlandı. Ruhsat, Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde standartlara ve yönetmeliklere uymayan işletmeler uyarılırken, satışı yasak ürün bulunduranlara cezai işlem uygulanıyor.

Denetimleri, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” kapsamında gerçekleştirdiklerini, Buca’daki kantinlerin genel olarak iyi durumda olduğunu ifade eden Belediye yetkilileri, amaçlarının Buca’daki çocukların daha hijyenik ortamlarda daha sağlıklı besinleri tüketmeleri olduğunu belirtti.

Denetim çalışmalarını belirli aralıkla tekrarlanacağını da belirten yetkililer, “Çocuklarımızın sağlığı en büyük önceliğimiz. Obez gençliğin önüne geçmek için uğraşıyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x