DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI?

DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI?

DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI?

01 Mart 2017 - 09:34

Hafta başında yeniden 3,60'ın üzerine tırmanan dolar/TL kuru, bu sabah ilk işlemlerde 3,65 liranın üzerinde alıcı buluyor. Euro ise 3,85 lira seviyelerinden el değiştiriyor.
Serbest piyasada sabahın ilk fiyatlarına göre, dolar 3,6520 liradan, euro ise 3,8545 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda dolar Trump'la değerlendi

Dolar, Fed yetkililerinin bu ay faiz artırımı yapılabileceği beklentilerini kuvvetlendiren açıklamalarının ardından değer kazandı. Fed yetkililerinin açıklamaları piyasalar üzerinde yakından izlenen ancak pek ayrıntı içermeyen ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yıl politikaları hakkındaki konuşmasından daha belirleyici oldu.

Doların altı önemli para birimi karşısındaki performansını izleyen dolar endeksi ise yüzde 0.4 yükselerek 101.56 oldu. Trump Kongre'ye hitaben yaptığı konuşmada, ABD'nin göçmen kabul sisteminde geniş kapsamlı  değişiklik önerisinde bulundu ve orta sınırlar için vergileri indireceğine söz verdi anacka herhangi ayrıntı vermedi.

Dolar Trump'ın konuşması öncesinde Fed yetkililerinden gelen ve Mart ayında faiz artırımı beklentilerini güçlendiren açıklamalarla değer kazandı. En kıdemli Fed yetkililerinden New York Fed Başkanı William Dudley, para politikasını sıkılaştırma gerektiren koşulların "çok daha ikna edici" hale geldiğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı John Williams da tam istihdama ulaşılması ve enflasyonun hız  kazanmasıyla birlikte faiz artırımının Mart ayı toplantısında ciddi şekilde değerlendirme ihtimali olduğunu söyledi. Hafta başında Mart ayında faiz artırımına yüzde 30 ihtimal veren para piyasası vadeli işlemlerine göre faiz artırım ihtimali yüzde 70'e yükseldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x